Det skal da være dig!

Ej altså, ikke for noget, men stil lige kaffen fra dig og hør her: søde Annette fra forlaget Lindhardt & Ringhof giver en af jer ikke bare én, men alle de tre bøger, der indtil videre er udkommet i Katrine Marie Guldagers familiekrønike på i alt otte planlagte bind.

Da Annette i sidste uge skrev og spurgte, om jeg kunne være interesseret i at give disse tre første bind i serien væk til en af jer, blev jeg meget glad på en af jeres vegne – og så irgrøn af misundelse, at jeg selv skyndsomt, og på ganske ublu vis, tiggede mig til de to første bind. Den sidste nye havde jeg fået, og læst og været glad for. Nu sidder jeg så her og aer de to første samlet i ét bind, og klør dem lidt på (bog)ryggen, og glæder mig til at læse dem. Jeg har faktisk læst to’eren, men etteren venter på mig, kalder og lokker. Og to’eren er bestemt værd at genlæse.

Alle tre bind kalder altså også på dig, og nu kan du sikre dig din sommerferielæsning med disse bøger, som anmelderne har kastet ord fulde af ros og lovprisninger efter, fx de her.

Det er Danmark, det er Køge, det er familieliv på godt og meget på ondt, det er svigt og kærlighed og et dansk tidsbillede af 2.verdenskrigstiden, af en spirende velfærdsstat og af flower power-hippie-tiden – men med mennesket som psykologisk væsen som omdrejningspunktet. Og det er personskildringer så fine som bare pokker, for Guldager er en klasseforfatter. Det er med andre ord kvali-læsning-underholdning til din sommerferie.

Så læg en kommentar, og du er med. Jeg trækker lod på fredag, så Annette kan nå at sende bøgerne til dig inden ferien.

Knæk og bræk!

Reklamer

95 thoughts on “Det skal da være dig!”

 1. Med de flotte ord du giver bøger og forfatter med på vejen, er jeg da nødt til at vinde dem, så jeg kan læse dem henover sommeren – okay okay… jeg pløjer mig nok igennem dem med det samme de kommer indenfor døren…

 2. ÅHHHHHH som litteraturstuderende kunne jeg ikke forestille mig noget bedre end at ligge på stranden og læse disse bøger i løbet af sommeren!

 3. Jeg havde tænkt migen at låne dem og læse dem i min ferie, men jeg vil da meget hellere eje/vinde dem:) God dag til dig, Amrit:)

 4. Til de timer, hvor sommerregnen bliver for insisterende; til de timer, hvor aften stadig er lys, mild og læsevenlig; til de timer, hvor piraten er hos sin far, og de timer er lange som dage. Til de timer …

 5. Lige noget for mig. Trænger til at forsvinde ind i en familiekrønike og først dukke fem, når de er læst færdige.

 6. Svært ikke at få lyst til at læse bøgerne med dine varme anbefalinger i hovedet. Jeg vil gerne putte et lod i.

 7. Din anbefaling og Politiken’s fine anmeldelse har vakt min nysgerrighed. De 3 bøger skriger jo ligefrem på at blive guffet i solen på Amager Strandpark denne sommer 😎

 8. Uha, har faktisk læst de to første, men ikke den nye, og der er ingen tvivl om, at det er bøger, der helst skal ejes, så de kan læses igen og igen pigen ( og igen).

 9. Årh jeg hepper på mig selv!! Ville elske at læse de fine bøger – har hørt meget godt om dem.

 10. Det skal da være mig:-)
  Har reserveret de første på biblio og ærgret mig grøn-ish over ikke at have råd til at købe de fine bøger.
  Jeg vil tage dem med til den svenske skærgård og hjemme igen byde dem velkommen til et absolut karismatisk bogreol-kollektiv!

 11. Dø bøger ville jeg sætte SÅ meget pris på at vinde. Trænger i den grad til skønlitteratur og gerne af den gode slags, efter max. eksamenslæsning 😉

 12. Jeg har med let bævende hjerte droppet Roskilde i år, så jeg trænger til noget andet at lave.

 13. Som dansklærer er samlingen oplagt at bruge med mine gymnasieklasser! Guldager holder maks. Maks, blev der sagt!

 14. Dem vil jeg rigtig gerne vinde og give til min fars kone som er født i Køge i efterkrigstiden. Det har hun fortjent – det var vist ikke for sjov dengang….

 15. Er endnu ikke kommet til planlægning af sommerferielæsningen, men de tre lyder som et rigtig godt bud. Hit!

 16. Årh, jeg ville elske at vinde dem! Jeg er så heldig at skulle på bryllupsrejse til september, og er vist kommet til at love min kommende mand, at han må tage cyklen med (vi skal til Mallorca, og han er bidt af en gal cykelrytter, så der var ikke meget at gøre). Men det betyder at formiddagene er frie til mig-tid, pool og (forhåbentlig) en stak gode bøger.

 17. Har så småt stukket snuden ud i det virkelige liv efter et års barsel med et par tvillingetøser og tror på, det er muligt med lidt mig tid i et læseskjul.

 18. Jeg hungrer efter en god bog eller tre og efter din fine anbefaling har Katrine Marie Guldagers været på min sommerferieliste.

 19. Jeg læser din blog på ferie i Kreta, det er da dedikation! Vil elske lidt kvali lekture til sommerhuset. Kh Trine

 20. Min feriekuffert vil blive meget mere spændende, med disse bøger blandet med mine lidt tarvelige sommergevandter…

  Hep hep…,

 21. Ja, det skal da selvfølgelig være mig! Håber jeg, ydmygt… Æææælsker hendes Ignora-serie og vil vildt gerne læse disse også.

 22. Wuhu – helt sikkert sommerferie læsning. Hvis jeg ikke vinder, så køber jeg dem alligevel! Must read.

 23. Det kunne da være skønt med lidt afveksling fra min nye kærlighed (Søren Ulrik Thomsen), bare jeg nu kan finde ud at læse en roman igen…….. 😉

 24. Kun slægtsromaner kan holde min interesse for tiden, så de ville passe fortrinligt i min reol. I’m in!

 25. Vel sidst – men ikke mindre vigtig: jeg kan jo ikke komme til at købe rigtige danske bøger… Så det er da grund nok til at i det mindste 1 kommer ned til mig??????? Jeg vil læse flittigt og nyde det i fuuuulde drag!

 26. Har sat kaffen (det gør jeg nødigt, ved du)
  .. og ja, det skal da være mig!
  De bøger vil jeg meget gerne læse.

 27. Hej Amrit,
  Jeg har nu læst blogs i en hel del år og på trods af at jeg kun har adgang til at købe en meget lille del af de bøger du skriver om, så er din blog den eneste danske blog som jeg troligt læser hver eneste ‘afsnit’ af. Så sidder jeg hernede på den anden side af jorden og tænker “godt at Amrit har gode veninder” og “tænk at hun har overskud til os”. Og så skriver jeg lister. Amrit-lister. Lister over bøger jeg ønsker mig til jul og fødselsdag, lister over bøger jeg skal læse når jeg er i Danmark (ca hver 3. år), lister over bøger jeg får min mor til at købe og sende – the must-haves.

  Jeg ved godt at Annette ikke sender dem til Australien. Men tænk hvis hun nu alligevel gjorde? Det ville være helt fantastisk og så kunne mor stryge dem fra listen.

  Vi har iøvrigt vinterferie. Det tæller vel også lidt.

 28. Uuuhm. Ebeltoft, sand, vand, langt græs, dage med sol og med støvregn. Skyer, der drøner henover mark. Og Guldager.

 29. migmigmig! Hvis jeg vinder dem, vil din blog også løfte et socialt ansvar, da jeg -midt i mega flytning- ellers kun har udsigt til at læse i Disneys kogebog og stramme breve fra Totalkredit.

 30. Altså hvis vi nu lige ser bort fra at jeg aldrig (som i aldrig) vinder noget, så kommer her to gode grunde til hvorfor jeg skal have dem alligevel:
  1) jeg har rent faktisk formået at skrive en kommentar til et blogindlæg (fagre nye verden)
  2) jeg får læst alt, alt, alt for lidt litteratur her på min tredje (!) barsel, og det eneste jeg har læst af Katrine Marie Guldager, som ellers er på min liste over forfattere, jeg gerne vil læse engang (måske når børnene er flyttet hjemmefra?) er skammeligt nok “Per Prik og tiden der går”, bestemt en fin lille bog, meeeen….

 31. Jeg er dagligt kommet i Køge i otte pga arbejde og tænker, at det nu må være tid til at komme helt ind til benet af køgenserne. Stik mig de bøger. Please. Ik?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s