Mandearbejde – jeg rør det ikke! Mandemand søges til forefaldende arbejde.

Jeg har en veninde, som synes, der er noget, der hedder mandearbejde, fx at tanke bilen. Desuden er hendes hånd meget lille, siger hun, og gør ondt, når hun skal holde tankehåndtaget, mens benzinen fyldes på (?!?). Og nej, hun vidste ikke (!?), at det er muligt at låse håndtaget imens.

Jeg er fysisk stærk, min hånd er ikke lille, og jeg kan sagtens tanke, altså hvis jeg ikke lige havde solgt bilen for at komme på familiehøjskole med mine piger. Men jeg må give hende ret i én ting; der er noget, der hedder mandearbejde. Fx ser jeg mig længe rundt herhjemme, når der skal løbes i kiosken om aftenen – for det har da ved gud aldrig været mit job, og det har jeg bestemt ingen intentioner om, at det bliver nu, hvor jeg ingen mand har herhjemme. Svær, ikk!

Ligesom det på ingen måde og overhovedet heller ikke kan være mit job at finde ud af, hvilken tv-løsning vi skal have herhjemme. Der må en mand til. Én, der løfter et par ledninger væk, kigger lidt ind i nogle stik i væggen, puster til enden af en ledning og ellers har en eller andet tv-udbyder på speed dial i den selvsiddende øresnegl. Jeg ved kun, at jeg har opsagt TDC, fordi de plukkede mig for mine cafépenge, og der har ikke meldt sig nogen på banen med en løsning derefter. Hvornår kommer der nogen?

Og hvad med kassecyklen? Gearene er mærkelige, er min ydmyge diagnose, og den skaller værre end jer, der ikke er halv-indere. Vil en mand godt prompte komme og fikse den, så jeg kan cykle problemfrit rundt med mine piger. Og ikke hver anden dag skal græde indvendigt og vride mine stærke hænder i afmagt.

Jeg synes heller ikke, at det er mig, der skal

 • cykle hen og hente et sjovere hamsterbur hos nogen fra den blå avis
 • have noget med teknikere at gøre
 • skrue benene fast på min seng, så jeg ikke hele tiden skal skubbe min ene bogkasse mod sengen på en særlig måde
 • hænge bogkasserne op
 • finde på mad, når jeg er træt om aftenen
 • tage over
 • tage stilling til dumme internet, dumme tv og dumme alt muligt
 • tælle pengene

Jeg vil bare gerne læse en bog med benene oppe – er det for meget forlangt? Nej, det tror jeg ikke, det er.

 

 

 

Reklamer

4 thoughts on “Mandearbejde – jeg rør det ikke! Mandemand søges til forefaldende arbejde.”

 1. Det tror jeg heller ikke det er – altså for meget forlangt.
  Herhjemme er det bestemt også mandearbejde at tanke bilen, tømme skraldespande og løbe i kiosken om aftenen! 🙂
  Mht. TV så blir jeg nødt til at indskyde at vi nu i 8 år har levet fint med kun stueantenne og dermed DR’s kanaler, som i samme periode er blevet udvidet til hele 6-7 stykker! 😉 og alt sammen for de samme licenspenge! Ren gavebod! (desværre bliver banditterne så helt paralyseret når de er hos kammerater hvor der er reklamer i fjernsynet). Og nej vi er ikke hellige eller hippie – bare fattigrøve 😉
  Cyklen må kunne fikses. Er sikker på at du kan finde en venlig mand på vejen hvor i bor, som lige kan kigge nærmere på den… eller findes der slet ingen venlige mænd dér?!?
  Pøj pøj med det hele!

   1. Hvis nu jeg fortæller at en moderne stueantenne er en lille elektronisk boks som kun koster et par hundrede kroner i fx elgiganten, og at det også har fungeret fint for os. Fortæller du så, hvordan man låser sådan en benzindims? For ja, jeg er åbenbart også sådan en ignorant, der ikke vidste det er muligt ;).

 2. Ja, sådan kan man jo tage sin egen viden for givet 🙂 der sidder en lille låsedims under/bag håndtaget, som du kan skubbe ind og holde håndtaget 😉 sådan! Og endnu en der taler for stueantenne, perfekt! Og tak for tippet!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s