Jeg elsker dig – men behøver vi at stå så tæt?

45 fotos af mødre og døtre. I to, tre eller fire generationer. Og ingen instruktioner fra fotografen, Stuart McIntyre.

Alligevel – eller måske rettere: derfor – skete det hver gang. At de arrangerede sig, så familiemønstret trådte frem. Kærligheden, nærheden, sammenholdet – men også spændingerne. Rollefordelingen. Den stille – men i mange familier også opslidende – sandhed, at der er nogle, der bestemmer mere end andre. Nogle, der er mere forbundet med hinanden end andre. Nogle, der elsker hinanden højere end andre. (Politiken).

“Jeg ville vise, hvordan udseende og træk vandrer gennem generationer – men også hvor modsætningsfyldt et forhold, døtre indimellem har til deres mødre. Hvordan de både prøver at bryde fri fra dem og er dybt præget af dem. Push-pull, kalder jeg det. Man står tæt sammen og viger samtidig fra hinanden. Nogle af billederne gør stadig ondt i mig, når jeg ser på dem.” (Museumsdirektør for Museet for Fotokunst i Odense Ingrid Fischer Jonge).

Billederne blev taget i 1981, men konstellationerne er nok evigtgyldige. Se udstillingen på Museet for Fotokunst i Odense, det ville jeg gøre.

Reklamer

12 thoughts on “Jeg elsker dig – men behøver vi at stå så tæt?”

  1. Push-pull er et allertiders udtryk for de tiltrækninger og afstandtagen der fornemmes! Imponerende billeder i sin enkelhed…

  2. Uhh hvor er det spændende. Det er helt utroligt, så meget af de indbyrdes relationer, som skinner igennem udtryk og kropsholdning. Håber udstillingen lander i provisen engang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s