Loving me some mussetrusse!

Note to self: Indled snarest litterært samarbejde med Mussetrussen. (Alene navnet giver øjeblikkelig respææækt!). For Mussetrussen har begået virkelig spot on anmeldelse af Anne Bechs Bikini Bootcamp.
 
 
Læs bare her:
 
 
 

Anne Bech – Bikini Bootcamp – Kickstart din strandform på 28 dage

Danmarks fitnessdronning, træningsekspert og kostvejleder no.1, Anne Bech, er på banen med en ny bog her op til sommer, hvor de fleste gerne vil smide nogle kg, så de kan se spændstige ud i badetøj. Anne, som jo også er forretningskvinde, har derfor valgt at sætte fokus på netop vægttab til bikinisæsonen i hendes nye fremragende bog. Et revolutionerende og dristigt forsøg på fornyelse fra en af træningsverdenens største kapaciteter. Tema, indhold og strategisk udgivelsesdato minder til forveksling om de opsamlings cd’er der plejer at komme lige op til jul, med f.eks. Wham – Greatest Hits eller Hansi Hinterseer – My Danish Collection. Absolut nødvendige udgivelser, og kvalitet fra ende til anden.

Anne starter ud med at indkredse sin målgruppe, dvs. alle de kvinder der synes de har 5 kg for meget på sidebenene, spiser lidt for usundt, kæmper med stædige kg efter en graviditet eller er på en evig slankekur der ikke virker. Det svarer vel ca. til 108 % af alle danske kvinder. Derefter liner hun alt det op man kan få ud af at følge hendes bikini bootcamp. Det er alle de ting som kvinder godt kunne tænke sig. Jeg behøver vel ikke engang remse dem op, men de er: flad mave, stramme baller, pæne arme og mindre appelsinhud. Sådan. Alle kvinder er målgruppen, og alt det kvinder gerne vil have, er opnåeligt med denne slagplan. Well played Anne.

Som tilfældet også var med Annes gamle bog – Guide til Gudindekrop http://mussetrussen.wordpress.com/2012/10/13/anne-bech-guide-til-gudinde-krop/

så er der et par kendte mennesker, som udtaler sig om Annes fortrinligheder. F.eks. den kronisk overvægtige Christiane Schaumburg Müller som har tabt noget ”stress-fedt” på maven og den lige så chubby Karen Rosenberg som nævner Annes ”høje træningsintensitetsformel” som en afgørende faktor ved bikini bootcamp’en.

Denne ”formel” omtales ikke yderligere i bogen, så I må lige ringe til Karen og høre hvad hun mener.

Når du skal være smækker i bikini, er det vigtigt du ikke spiser slik. Bliver du alligevel fristet til at spise søde sager, så har Anne et par gode råd til, hvad du kan gøre i stedet: Drik urtete, børst tænder eller gå i bad. Alt sammen fortrinlige og ikke absurde råd. Personligt plejer jeg bare at bygge en carport eller masturbere, men altså, hver sin smag.

Anne har 7 FIT-rules, hvis du gerne vil tabe dig. Tæller man dem er der godt nok 8, men hvorfor skulle man også tælle dem. Den bedste af reglerne er: Ingen tropiske frugter! Der er ingen forklaring på denne Kafka’ske regel, men mit gæt er, at tropiske frugter som regel er blevet plukket af beskidte folk fra ulandene med coli-bakterier under neglene, og du risikerer bare en maveinfektion. Får du det har du ikke energi til at være på bootcamp og dine deller forbliver deller. Det er godt tænkt Anne.

Lige efter træning kan man spise mange ting. Anne anbefaler f.eks. et olie-shot. Hvad det helt præcis er ved jeg ikke, men et shotglas med fritureolie er mit bedste bud. Kedeligt skal det ikke være på sådan en bootcamp.

Du skal også drikke masser af vand. Det er godt til de ”slankende funktioner i kroppen”, til appelsinhud og til ”udrensning”, som Anne snakker meget om. Og det er godt hun gør det, for det er meget populært i disse år med udrensning, og alt hvad der er populært skal man helst snakke meget om, hvis man vil sælge mange bøger.

Anne finder også på små sjove navne til den type du er. Har du f.eks. mest appetit om aftenen er du en ”Lady Late Night”, mens du er en ”Non-food’er”, hvis du spiser mest til frokost. Jeg kan allerede høre snakken gå på caféerne: ”Er du også en Lady Late Night?” ”Nej jeg er mere en Early Bird” hi hi. Desværre har hun ikke et navn til dem af os der altid er meget sultne til alle måltider og mellem alle måltider fordi vi får en glubende appetit af at løfte tunge vægte. Måske kunne vi hedde ”Idioter”.

Anne præsenterer også groundbreaking forskning. F.eks. skal du til morgenmad spise mad der ”beroliger dit nervesystem” så du ikke bliver stresset. Beroligende mad. Jeg øjner en helt ny trend, 87 bøger, og et par nye guruer og Go’ Morgen Danmark eksperter. ”Spis dig ud af din stress.” ”Sådan afstresser du med nervekuren”. Bare Ninka Bernadette og Umahro Cadogan får vel skrevet 9 bøger til sammen om emnet.

Hvad må man ellers spise på sådan en bootcamp? Jo Anne har en hel række fødevarer, hvoraf nogle er obligatoriske, så som agurk, friske brombær, paranødder og lakridste, mens andre er valgfri, som f.eks. kylling, citrongræs, gurkemeje og Cool mint/Herbal mint te. Meget specifikke valgfri ting. I mit eget bud på en kur: ”Anorakkrop på 688 dage” er det f.eks. også valgfrit om man vil spise økologisk gedeost fra et lille landsby i det sydlige Polen, så jeg forstår godt hendes tankegang. Hvorfor du skal  spise bestemte ting, må du gætte dig til. Agurk beroliger nok nervesystemet eller noget. Desuden er der meget specifikke ting du må og ikke må spise på forskellige tidspunkter i bootcampen, eller kuren som det, let’s face it, er. Nogle dage må du gerne spise oksekød, mens du ikke må spise oksekød andre dage. Smoothies skal du drikke på dag 2, 4 og 6 i uge 3 af kuren, mens du i uge 4 skal drikke smoothies på dag 1,3, 5, 6 og 7. Ellers ingen smoothies. You can’t beat science.

Man skal selvfølgelig også træne på sådan en bootcamp. Løb f.eks. er rigtigt godt. Når du har løbet skal du altid strække ud bagefter. Du skal lave ”vælt-væggen”-strækket, hvor du læner dig op af en væg eller et træ og sætter benet bagud med hælen i jorden. Læg vægt bag dine hænder og skub – ”vælt” – væggen eller træet. Denne øvelse mindsker risikoen for ømhed og overbelastningsskader. Jo ho. Har I måske ikke læst Helse fra maj 1989, samt Folkeskoleidrætslærernes fagblad ”I dag skal I bare spille fodbold – Torben du er førstevælger – jeg sætter mig lige over og retter matematikopgaver” fra okt 1988? Der fremgår dette velunderbyggede fakta tydeligt.

Derefter følger en allerhelvedes masse sider med billeder af Anne der laver en række relevante øvelser, som giver bogen en tykkelse der berettiger til titlen ”bog” og hæver den over det den ellers ville være, en pamflet. Øvelserne er en god kombination af folkeskoleøvelser som sprællemand og spark dig selv i numsen, og så crossfit’ish øvelser som burpees og mountain climbers. Nok til at tage pusten fra enhver.

Jeg ledte forgæves efter afsnittet om styrketræning, men det findes ikke. Eller jo det findes, men Anne er ikke fan af tunge vægte. Kropsvægt er nok. Altid kun kropsvægt. Vi skulle jo nødigt have store kuglemuskler. Styrketræning skal laves i bikini på stranden med kropsvægt ser det ud til på billederne. Jeg har derfor selv lige meldt mig ind i ”Vesterhavet”. Hver dag pendler jeg 45 min ud til stranden og laver Charlotte Bircow-agtige stue-øvelser i sandet for that extra hardcore bootcampishness.

Jeg vil slutte af med bogens bedste og mest brugbare råd, der går ud på at du skal kende din krops signaler. F.eks. ”Jeg er træt”, hvortil Annes råd lyder: Sørg for at få hvilet dig.

Tak Anne. Af hjertet tak.

Jeg har selvfølgelig selv afprøvet kuren, undskyld ”BOOTCAMPEN”, og som I kan se har den virket.

Nu har jeg ikke bare en krop i en bikini, men en bikinikrop.

Reklamer

16 thoughts on “Loving me some mussetrusse!”

  1. *BRØLELATTER*
    Specielt her: “Personligt plejer jeg bare at bygge en carport eller masturbere, men altså, hver sin smag”. Nåja og her: “Anne anbefaler f.eks. et olie-shot. Hvad det helt præcis er ved jeg ikke, men et shotglas med fritureolie er mit bedste bud.” Og jeg kunne blive ved….!
    Tak Amrit. Tak for tippet!

  2. Tak for tip til den dejlige anmeldelse.
    Skønt at vide, at man med god samvittighed kan bruge tid og penge på andre bøger i stedet 🙂

  3. Tusind tusind tak! Det indlæg reddede da lige dagen!! Fantastisk!! Jeg priser mig lykkelig for, at jeg ikke har købt bogen, når jeg nu ved at jeg bare skal hoppe lidt i min bikini og leve af agurk. Igen, TAK!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s