HahahahaHAHAHAHaha

Det sker faktisk ikke særlig tit, at jeg griner af noget, jeg læser. Altså højt og larmende. I stedet kan jeg godt trække på smilebåndet på den nonchalante måde, jeg kan udstøde et lille fnysegrin ud af næseborene, når jeg er lidt bedre grinagtigt underholdt, og jeg kan mærkeligt nok også tænke, ‘dette er sjovt skrevet’. Men ligefrem at grine højt for mig selv… så skal det virkelig være knivskarpt eller overrumplende.

Men i går greb jeg tilfældigvis Marian Keyes’ selvbiografiske essaysamling, som mest af alt minder om en samling lidt længere blogindlæg, da jeg var på vej ned fra Københavns Hovedbiblioteks biografi-afdeling. Under armen havde jeg i forvejen det på mange måder langt tungere og vægtigere vidnesbyrd fra Primo Levi om hans tid i kz-lejrene, men mine øjne spotter altid noget pink, og derfor greb jeg altså i farten Keyes’ Under dynen.

Lidt senere, da havde jeg inviteret mig selv på yoghurtis på Frederiksberg, og alt imens jeg spiste derudaf, hev jeg Keyes op af tasken og begyndte at læse. Og allerede ved forordet grinte jeg højt første gang. Med ulækker yoghurtismund. Og endnu to gange gennem de to første essays.

Hvis du elsker skarpe, sjove, selvironiske blogindlæg, vil du elske denne bog.

Hun er bare SJAW!

Hendes beskrivelse af sit faktiske forfatterliv med kontor i sengen kontra det spændende forfatterliv, andre tror hun lever, og som hun også troede, hun skulle leve, er megasjov. Og det er hendes flotte råd til andre håbefulde forfatterspirer, som hun overhovedet ikke efterlever selv, også. Og hendes research på en dambladsredaktion, hvor hun falder igennem ved at være vildt ucool og überbegejstret for free samples, og hvor hun bare skal hente cigaretter og sandwich til de andre, er også grinagtigt spot on.

Læs den og grin i dag. Men husk Levi til en anden dag, for han skal også læses.

cover

cover

Reklamer

19 thoughts on “HahahahaHAHAHAHaha”

 1. Sjovt, var netop i gang med at reservere Levi over nettet. Nu ryger Marian Keyes altså også med – så kan jeg holde dig personligt ansvarlig for min litterære deroute 😉

   1. Mig? Jeg er indbegrebet af finkulturel!
    …I et parallelunivers hvor De Unge Mødre er vigtig dokumentarisme, that is…

 2. ja den ar jeg også læst med stor begejstring. Det kan godt være det ikke er dubt og stur, stur kunst, men hun er sjov og det er vel også en slags kunst.

 3. Er lige netop igang med “Hvis dette er et menneske” og trods læsning i solens stråler og med havets brusen tæt på, så bliver jeg tung om hjertet og trist…måske Keyes skal pakkes med i tasken en anden gang til at bløde menneskehedens grusomheder lidt op:-)

 4. Er ellers lige gået i gang med Erik Valeur’s Det Syvende Barn og er allerede begejstret. Men nu er ‘Under Dynen’ reserveret på bibleren til snarlig afhentning… tak for tippet!

 5. Keyes er skøn. Har alleredet været under dynen med hende og nød det meget. Elsker hendes serie om familien – hvad de nu hedder???
  Levi har jeg til gode, men han står i min skal læse liste. Skal helst have noget af det lette for tiden, så han må vente lidt endnu……..

 6. Har vist læst alle bøger af begge forfattere, de appellerer (tydeligvis) til to forskellige dele af mig, – og dog, for selvom der ikke er megen humor hos Levi (hans stilfærdige konstatering af verdens grusomheder gør bare ondt, ondt, ondt…), så er Keyes bestemt ikke bare den overfladisk morsomme chicklitt-forfatter, hun “sælges” som, – der er flere af hendes bøger, som også gør ondt at læse, fx dele af Rachels Ferie, selvom hun også er så god til at beskrive det kiksede liv, så jeg bliver helt glad og føler mig lidt mere normal!

  1. Jeg er helt enig med dig i, at Keyes under at det skægge også rammer en blottet nerve. Og vi har jo både brug for det lette og det tunge til afveksling, fordybelse og fornøjelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s