Heldigvis går det over igen

Har haft kloge samtaler med kloge kvinder på det seneste, og sammen har vi fundet ud af, at alt er overgange. Er lykkelig over at kunne hænge min kasket på den knage et øjeblik – og bare være lidt til.

Samtidig så jeg et portræt af Karen Blixen på DRK den anden aften og blev fascineret af denne sære, tynde eksistens. Så genial en historiefortæller, så problematisk et sind. Og måske netop derfor er hun tilsyneladende enig med mig og mine i, at alt går over igen. At intet er endegyldigt, hverken de gode eller de onde stunder.

“En gammel kinesisk mandarin havde under den unge kejsers mindreårighed styret riget for ham. Da kejseren blev myndig, gav den gamle mand ham en ring tilbage, der havde tjent som emblem for hans statholderskab, og sagde til sin unge monark: “I denne ring har jeg ladet sætte en inskription, som Deres kære majestæt måske vil finde nyttig. Den er at læse i farens, tvivlens og nederlagets stund, den er også at læse i sejrens, triumfens og æren stund.”
Inskriptionen i ringen lød: OGSÅ DETTE FÅR EN ENDE.

(Karen Blixen: Mit livs mottoer og andre essays)

Reklamer

2 thoughts on “Heldigvis går det over igen”

  1. Altså kære Amrit,
    TAK! Fordi du giver mig lyst til at læse! Når jeg ser de fine billeder, du finder frem af smukke bøger, får jeg lyst til at gå på biblioteket eller få et job i en boghandel. Når du anbefaler den ene skønne bog efter den anden, får jeg lyst til at sætte mig og skrive den roman, der sidder under neglene, så du kan anbefale den den også. Jeg synes der dufter så godt af bøger på din blog. Det skal du bare vide.

    (Og Karen Blixen er vidunderlig. Hende vil jeg (også) være)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s