DET vil jeg! Send flere penge, tak.

20130527-112258.jpg

21.-27. juli 2013

Patti Smith, Andy Warhol, Martin Scorsese, Chelsea Hotel, Jim Jarmusch, Paul Auster, Woody Allen, Frank O’Hara, Ron Padgett, Broadway, New York Yankees. Tag og skriv! sætter i år fokus på New York. Byen, der er lige så meget en mytologi, en tilstand, en særlig stemning som en fysisk metropol.

Gennem foredrag, oplæsning og musik vil vi gennemsøge byen på kryds og tværs i selskab med forfattere, digtere, rockkritikere o.a., der har brugt en stor del af deres liv i New York, og som har haft byen som fixpunkt.

Du vil blandt andet blive præsenteret for nogle af digterne og maler­ne fra The New York School og se, hvad der kendetegner dem, og du bliver taget på en musikalsk odyssé fra midten af 50’erne over Velvet Underground til nutidens New Yorker-scene. Og du vil komme på en tur gennem byens forskellige kvarterer fra East Village til Harlem, fra Meatpacking District til Upper West Side.

Om eftermiddagen er der foredrag, om aftenen oplæsning og koncerter, og hver formiddag vil der være skriveworkshops, som man melder sig til på forhånd (og som NB! ikke har noget med New York-temaet at gøre). Du kan vælge mellem workshops i skønlitterær fiktion, autofiktion, manuskriptvejledning, essayistik mv.

Kursusledere:
Jens Larsen / forfatter og litterær konsulent
Christian Dorpf / forfatter og højskolelærer

Medvirkende:
Helle Helle (uhu, looooooove!)
Lars Bukdahl
Naja Marie Aidt
Klaus Lynggaard
Anne Mette Lundtofte
Pejk Malinovski
Mette Moestrup
Peter Laugesen
Line Knutzon
Kristian Bang Foss
Ina Merete Schmidt
Mads Eslund
Med flere …

Værksteder:
Skriveværksted, fiktion
Vi tror ikke, at man kan lære at skrive af andre, men med gode og præcise skriveøvelser og kvalificeret og konstruktiv kritik kan du blive udfordret og provokeret og blive bedre til at vurdere, hvad der er godt og skidt, når du skal finde din egen stil og din egen måde at skrive på.
Det vigtigste er, at du har lysten til at skrive, og at du har mod på at forbedre og skærpe dit udtryk og på at få afprøvet talentet.
Værkstederne ledes af forfatterne Helle Helle, Naja Marie Aidt, Line Knutzon, Mads Eslund, Pejk Malinovski, Kristian Bang Foss og Christian Dorph.

Skriveværksted, manuskriptvejledning
Hvis du er en garvet skrivekursusdeltager, som arbejder seriøst på et sammenhængende manuskript, er Manuskriptvejledning måske noget for dig. Vi skal knokle koncentreret med tekstkritik og omskrivning. Vi skal undersøge hvad du skriver, hvordan du skriver, hvorfor du skriver, og vi skal arbejde med del og helhed, ydre form og indre sammenhæng set i forhold til stof og tematik.
Alle skønlitterære genrer er velkomne, romaner, noveller, digte samt tænkelige eller utænkelige blandinger. Undervisningen bliver intensiv med oplæg og enkelte skriveøvelser og massiv tekstkritik. Det er en forudsætning, at du har taget springet fra den enkelte tekst til forsøget på at samle tekster, at du med andre ord har et manuskript, som du brænder for at forbedre.
Værkstederne ledes af forfatterne Mette Moestrup og Ina Merete Schmidt.

Essayistik
Essayet kan handle om alt. Det eneste, det kræver, er, at du er nysgerrig og tør lægge arm med et emne og undersøge det fra forskellige vinkler. På værkstedet skriver og læser vi essays.
Underviser er forfatter, essayist og rockanmelder på Dagbladet Information Klaus Lynggaard

Autofiktion og selvbiografi
Vi tager både afsæt i Knausgaard Min Kamp, biografien om Zlatan Ibrahimovic’, new yorker skribenten Gay Talese og dine favoritbiografier og -romaner. I en kombination af masser af skriveøvelser og opbyggelig feedback udvikler du dine egne tekster og får mulighed for at sparre om idéer.
Underviser er Jens Larsen, forfatter til biografier og interviewbøger.

Blogværksted – blakket og tilblækket
Vi skal oprette og skrive blogs – denne snart ikke længere nye og sensationelle internetgenre: Øjeblikkeligt publiceret, pivåben og gratis notesbog om hvad som helst og på hvilken som helst skrivefacon. Vi skal udforske, hvad genren kan og ikke kan (og gøre begge dele). Vi skal eksperimentere med, hvordan en blog mest vildt bliver mest egensindig. Vi skal læse eksemplariske og umulige blogs fra hele det vide net og linke til dem og stjæle (kreativt) fra dem. Vi skal finde ud af, hvad en ‘blogget’ strategi gør ved andre genrer, fx et digt eller en anmeldelse. Vi skal gå blog amok simpelthen!
Undervisere er de to travle bloggere Lars Bukdahl (Blogdahl) og Caspar Eric Christensen.

Se mere her.

Reklamer

8 thoughts on “DET vil jeg! Send flere penge, tak.”

  1. Det gad jeg godt. Var på Tag og skriv! i … tænke, tænke, virkelig længe siden. 2002 var det! Det var godt, havde Helle Helle som underviser og hun er jo bare übercool. Når jeg engang har en uge uden børn gad jeg godt igen.

  2. Jeg er tilmeldt, og jeg har tilmeldt mig Helle Helles skriveværksted. Glæder mig 🙂 – måske vi ses??

    1. Åh, så sejt! Jeg håber, jeg kan komme med! Det kræver lige lidt planlægning med piger, deres far osv, rigtig rigtig god fornøjelse! I dyb misundelse, Amrit.

    1. Jeg vil SÅ gerne, men skal lige have styr på planlægningen af sommerferien i forhold til, hvor længe pigerne kan være fra mig. Uffe har dem nemlig også ugen op til. Ja, fedt, ikk, Lone!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s