I er de bedste! Os kan ingen tæske! Wey, wey, wey!

Arhmen, altså! Endnu engang blev jeg bekræftet i, at I er sådan nogle søde læsere! Tak skal I have for alle jeres vildt søde kommentarer!

For i går havde jeg virkelig brug for at vende med jer, om bloggen stadig er læseværdig som den er, eller om der skal ændringer til. Jeg kan se på læsertallet, at I holder ved, og at nye kommer til, skønt og velkommen til jer, men det ændrer ikke ved, at det en gang imellem er vigtigt for mig at tage temperaturen på bloggen og jer og mig, så at sige. Jeg synes, at når man blogger, må man aldrig blive så høj i hatten, at man ikke stikker en føler ud til jer læsere, der netop gør det så sjovt at blogge, for at høre, om I mangler noget? Ønsker jer noget? Roser noget? (Ris vil jeg sørme ikke have noget af!)

Jeg tænker, jamen er der virkelig så mange derude, der elsker litteraturen så meget, at de gider bruge deres tid på at læse om den og mig hver dag? Og ja, det er der; I elsker litteraturen, kan jeg konkludere på jeres svar i går, både her og på facebook. Og I kan godt lide variationen i indholdet, som Maria skrev på facebook: “Som læser, er det faktisk denne skønne blanding, der holder mig ved ilden. Tanken om, hvad der mon venter mig idag.”

Og I kan også lide den personlige ramme, jeg har banket op omkring mit indhold. Et indhold, der tit er litterært, nogle gange kulturelt bredere og andre gange om min mormor, min skilsmisse, mine besværligheder og mine skønheder (!). Men som oftest, som sagt, et det et personligt indhold bundet med en litterær sløjfe. Eller omvendt.

Og fordi I var så søde og opbakkende, skal I da lige et smut med mig på tur i Vangsgaard Antikariat – Københavns største og bedste sted for brugte bøger og andet godt i den dur. Jeg var der i går – på jagt efter Dickens’ David Copperfield.

IMG_20130525_204048
Øh, mig i Vangsgaards Antikvariat
IMG_20130525_204417
Et lillebitte udsnit af underetagen, hvor skønlitteraturen bor
IMG_20130525_204301
Sådan skal en antikvars skrivebord se ud!
IMG_20130525_204341
Og ham her bor her naturligvis også.
IMG_20130525_130953
Fnis, ej, lad lige være, H.C. Andersen…!
IMG_20130525_204222
Fine gamle børnebøger, hvis man er til sådan noget.
IMG_20130525_204458
Åh, den her elskede jeg som ung: Jonathan Livingston Havmåge. Sååå fin!
IMG_20130525_203904
Og jeg fik, hvad jeg kom efter – endda i meget god stand. Uh, glæder mig til at læse den. Det må være min sommerferielæsning!

Husk i øvrigt, at du også kan følge mig på instagram: amritmaria.

Virkelig god søndag!

Reklamer

8 thoughts on “I er de bedste! Os kan ingen tæske! Wey, wey, wey!”

 1. Fiiine billeder!! Og så namedropper jeg lige at jeg da kender Hr. Vangsgaard. Meget rar og venlig mand. Men det ses på billederne 🙂 Og hep! Bliv endelig ved – synes mere end almindeligt godt om din blogsblanding, Amrit.

  1. Tak, Kathrine.
   Og tror måske, det var ham, der betjente mig i går, han var ihvertfald virkelig venlig. Og vis! Kommenterede kontrasten mellem de bøger, jeg købte: David Coppefield og så Gud taler ud af Blendstrup. 🙂 Igen: Variation må der til!

 2. Jeg er ny læser på din blog og holder allerede meget af den. Jeg underviser i dansk og engelsk på hf. Det er så dejligt at beskæftige sig med litteratur hver eneste dag. Jeg kom til at tænke på at jeg vil anbefale dig Judith Hermanns novellesamling “Alice”. Den er det jeg husker bedst fra sommeren 2011 http://www.litteratursiden.dk/anmeldelser/alice-af-judith-hermann Den sidste bog jeg har læst er Camus’ “den fremmede” – den næste jeg skal læse er “profeterne fra Evighedsfjorden” af Kim Leine. Jeg skrev speciale om hans første selvbiografiske roman og han er virkelig en helt særlig forfatter. Vi tror i dansklærergruppen at hans grønlandsfiktioner på et tidspunkt ude i fremtiden bliver kanon. Det håber jeg. Du har en skøn blog. glæder mig til at læse forhåbentlig mange kommende indlæg. Jeg blogger ikke om bøger, men om min have (sitet er til gengæld opkaldt efter en skøn islandsk bog) og om mine børn på en lukket blog, hvor du er velkommen til at læse med 🙂

 3. Skidegodt billede af dig og H.C.!
  Jeg elsker antikvariater, men kan du fortælle mig – er det i orden hvis man henter inspiration til sit eget skrivebord? Eller er det bare rodet, hvis den slags orden befinder sig uden for antikvariatet?
  Jeg tror sgu, jeg gør det. Så kan jeg også få nogle af de overskydende bøger væk fra gulvet.
  Jonathan Livingston Seagull er forresten en af mine absolutte yndlingsbøger, men jeg er selvfølgelig også relativt ung 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s