Tre af de skarpe

Det er fredag, solen skinner, og jeg vil dele med jer, hvad jeg lige nu synes er fede kulturelle ting at kaste sig over. Nu eller i sommerferien.

Se:

  • KØS: Danmarks specialmuseum for kunst i det offentlige rum. Museet har faktisk eksisteret siden 1977 og har en samling af mere end 7.000 tegninger, modeller og andre forarbejder til disse helt særlige kunstværker, som er placeret ude i det offentlige rum. Udover skitser, tegninger og modeller udstilles fotografier, film og korrespondance om kunstnernes samspil med arkitekter, byplanlæggere og daglige brugere. Og der gives ikke mindst et indblik i den heftige debat, som ofte følger kunsten i det offentlige rum, hvor vi ikke kan undgå at møde den. Museet ligger på Nørregade i Køge.

 

Læs:

  • David Copperfield af Charles Dickens: I sæsonafslutningen af Smagsdommerne giver journalist på Weekendavisen Pernille Stensgaard en så indbydende anbefaling af Dickens klassiker, at jeg blev hooked. Den er jeg nødt til at læse. Hun fremhæver romanens portræt af barnet og den unge David og af det fattige og barske England i 1850’erne. Der er selvbiografiske noter romanen igennem og det er både barsk og opløftende læsning. Du kan se og høre Pernille Stensgaards anbefaling her cirka 23.25 minutter inde, og du bliver garanteret nysgerrig på romanen.

Dickens_Charles_David_Copperfield_hft_salgsrejse (1)

 

Lyt:

  • Hvis jeg kunne, ville jeg klart tage til Skive Festival den 6.-8. juni – bare for at høre fab fantatiske MØ! Hun spiller fredag aften klokken 19. Og når jeg alligevel var der, ville jeg da også lige høre Barbara Moleko, D.A.D, Mads Langer og Skunk Anansie. Men der er noget for enhver smag, tør jeg godt love.

 

Reklamer

5 thoughts on “Tre af de skarpe”

  1. Og så er David Copperfield jo også uforglemmeligt morsom! Du kan godt glæde dig til en fantastisk og forførende læseoplevelse 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s