Fem af de skarpe

Top fem over kulturelle fænomener, der inspirerer mig vildt lige nu:

1. Opdigtet onsdag: En tilfældig onsdag i måneden på en cafe, der hver gang er ny, mødes godtfolk for at spise middag med tre aktuelle forfattere. Næste gang kommer Jørgen Leth, Jan Sonnergaard og Lone Hørslev. Skal jeg høre det? Det tror jeg nok lige.

2. Radiobiograf: Jeg er glad for podcasts, og det er jeg ikke ene om. Ihvertfald har iværksættere spottet, at flere og flere lytter til podcasts, og at radiomediet er i hastig udvikling. Og at det er rart at fordybe sig på den lyttende måde. Så nu kan jeg hver den første tirsdag i måneden komme i biografen og høre radio i Posthus Teatrets lille biografsal.

3. The hate destroyer: Ligesom jeg er vildt glad for street art i byrummet, kan jeg blive lige så glad og fascineret over en, der fjerner det, som ikke er kunst, men blot frygtelige ytringer. 67-årige, tyske Irmela Mensah Schramm bor i Berlin, og siden 1985 er hun hver morgen gået ud i byen, bevæbnet med for eksempel neglelakfjerner, og har fjernet anti-semitisk, racistisk og  homofobisk grafitti og klistermærker. VIDEODIARY - Day 3 (9.5.13)

4. Zornigs zone. Hver lørdag eftermiddag er tidligere formand for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen, vært på radioprogrammet Zornigs zone. Her giver hun stemme til det normløse underdanmark, som de færreste af os kender til. I april måned var emnet prostitution, og hun havde besøg af forskellige tidligere prostituerede, der kom og fortalte deres historie. Bagefter kom så en offentlig person og diskuterede, fx socialministeren, eller Ekstra Bladets redaktør = mange escortannoncer bag i bladet. Virkelig værd at lytte til.

5. Byens bogcafe. Byens Forlag har ikke noget kontor, men bruger i stedet Byens Bogcafé i Ørestad og på Vesterbro som arbejdsplads. Her kan du få kaffe serveret af en forfatter eller redaktør, købe eller læse bøger, opleve arrangementer, være med i læseklub, selv anmelde bøger og meget mere. Og så er der højtlæsning på toilettet. Fra en lydbog. Og digte på væggen, som du selv er med til at skrive.

20130516_111805

PS. Husk give away’en her på bloggen.

 

Reklamer

4 thoughts on “Fem af de skarpe”

  1. Jeg kørte 713 km på arbejdet i onsdags og var så heldig at de sejeste timer fra 20 til 22 fløj afsted med zornigs zone omkring hvordan man bedst støtter skadede børn…. Jeg havde forventet en køretur from Hell fordi jeg var træt, men jeg kunne snildt have hørt en time mere… Så tjek podcast fra radio 24syv ud….. God weekend!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s