Så gør jeg sådan når jeg vasker mit tøj, vasker mit tøj, vasker mit…fåååårg!

Hold nu op, hvor er I søde! Efter mit hændervridende indlæg i går skortede det ikke på gode idéer, tilbud og medvind fra jer, mine skønne læsere. Og der var sgu både nogle af jer, der gad splejse og fanme også nogle, der lige rykkede en balde. Ja, lige fra Klitmøller over Kolding til Sverige blev der budt på sommerferiely. Og forslag om Rubys fællesrejser, ølejre og endda udlejning af min egen residens for at finansiere hele molevitten blev ivrigt smidt på bordet som terninger under en ophedet omgang Meyer. Så nu har jeg indkaldt mine børns far til sommerferieplanlægning og kaster mig glad ud i det. Et stort muttes til jer! (=et sønderjysk smækkys.)

Og nu vi er ved det ophedede, så har jeg vasket en maskine i dag. 40 kulørt. Og tanken gør mig stadig stakåndet og tvinger mig ud i dybe, beroligende åndedræt for at bevare fatningen. Det forholder sig nemlig således, at vi bor i et hus med sammen med to andre familier, som vi så deler en, ÈN, vaskemaskine med. Den står i kælderen, og vi bor på 2. Så allerede dér har familien i stuelejligheden selvsagt et vaskeforspring. Jeg ved godt, det er tosset, men allerede når jeg griber min bunke med sure sokker og tramper ned mod kælderen, går jeg i konkurrencemode; er maskinen taget???! Kommer en anden mig i forkøbet!?? Når jeg det, før verden går under???

Når jeg så nærmer mig kælderdøren, banker mit hjerte heftigt, og min hjerne udsender kontante instrukser til min rystende krop om at producere urimelige mængder adrenalin. Jeg åbner kælderdøren med et ryk, stikker mit lysebrune øre indenfor og lytter som en stor og stolt kronhjort i jagtsæsonen efter tegn på fjender. Såsom maskinens brummende lyd (=FUCK! Den er i gang!) eller et menneskes lyde i vaskerummet. Er der musestille, bliver jeg lykkelig: Jeg har vundet!!! Og jeg løber ned ad trapperne og smider triumferende mit tøj ind i maskinen. Det bedste er, hvis jeg endda kan hive en af de andre familiers rene tøj ud fra maskinen – det sætter ligesom en ekstra trumf på.

Det værste er, at jeg tror, jeg er den eneste, der laver det her vaske-djævleræs. De to andre familier går storsindede rundt og nynner og virker umiddelbart i balance. Meeeen, selv om de er virkelig søde, så hopper jeg sgu ikke på den. Lur mig, om ikke det blot er et udspekuleret skalkeskjul for en virkelig snedig taktik. Lidt ligesom når Bamse fløjtende går rundt om den ene ballon og ignorerer den, indtil han med ét KASTER sig over den – og den springer!

Måske er jeg en cutter…? En vaskecutter?

…ahem…host, host… det var bare det jeg ville sige, hej.

Håber der er vaskemaskine der hvor vi skal holde ferie. Så vil jeg vaske hele tiden. I ro og fred.

For lignende konkurrence læs:

cover
En opgang i en boligblok i 1965. Velfærden har holdt sit indtog, og husmødrenes arbejdsbyrde er lettet. I dette miniunivers hersker frodig livlyst og stærk social kontrol. De otte familier i opgangen følger nøje hinandens gøren og laden, og er man heldig kan man få et glimt af konen på 4., der klarer fredagsrengøringen uden en trævl på kroppen. En dag kommer en ung altmuligmand og tilbyder at installere dørspioner …
(Saxo.com)
Reklamer

6 thoughts on “Så gør jeg sådan når jeg vasker mit tøj, vasker mit tøj, vasker mit…fåååårg!”

  1. I kunne jo lave sådan en liste – hvor man skrev sig på, når man vil vaske? Jeg har også prøvet det.. boede i en opgang med 6 lejligheder og en maskine i kælderen…

    1. Hm… tænkte nok, nogen ville foreslå det. Og du er ikke den eneste 😉 Men hvad så med konkurrencen? Og tanken om højt til loftet? Ej, det bliver sgu nok enden ad det med sådan en liste. Tak 🙂

  2. Det med listen virker! her er der teoretisk 16 lejligheder om en maskine (!!) men da en del har instaleret deres vidunder i det lille badeværelse, så er vi ca 8 tilbage i l¢bet – vi har alle sat os fast på hver vores halve dag i ugen (reserverer lige den samme dag de næste 3 måneder) – og bruger s¢ndagen som reserve (Skal jeg reservere for dig 😉 ? )

  3. I min andelsforening måtte vi (16 lejl.) også deles om en maskine og tumbler. En almindelig skolekalender med en dag pr. side fungerede perfekt. Her reserverede man tid med navn på, (så kunne man lige give besked til den næste, hvis man var før færdig) og reglen var, at hvis man ikke dukkede op et kvarter inde i sin vasketid, måtte en anden godt tage den. Ingen ballade og sure miner:-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s