Jeg ryster stadig. Af frygt og ærefrygt.

20130420_194144To rigtige brødre spiller i filmen to, ja lige så rigtige, brødre. Oprindeligt fra Langeland, nu i den københavnske Nordvestkvarters kriminelle hverdag. Rapperen, den kugleskøre Kidd spiller måske sig selv – bare uden rapperi. Og Roland Møller, den tidligere kriminelle som vi kender fra R og senest Kapringen, spiller hårdkogt alfaderlig rocker. Og de er super autentiske alle fire. Men er det fordi, de ikke er skolede skuespillere, eller er det fordi de netop i deres mere eller mindre uprøvede skuespiltalent fremstår så råt talentfulde, at det er til at dø over?!

Nordvest er en fucking god film – så er det sagt! Sårbar i kraft af det familietilhørsforhold, som de to brødre på omsorgsfuld vis har til deres mor og lillesøster, skrøbelig når en dreng forsøger at blive en mand ved at leve op til kriminelle æreskodekser og fuldt ud hård, når likvideringerne sker. Et andet meget fint twist i filmen er, når brødrene af kød og blod bliver stillet over for brødrene af ære – hvilke bånd er stærkest?

Vi så filmen så tæt som muligt på Nordvest, nemlig i Empire Bio, men uanset hvor du er, SKAL du se den. Selv Langeland gemmer åbenbart på råt kød.

Og så fik jeg slet ikke nævnt den perlerække af også uprøvede skuespillere med anden etnisk baggrund, der udgør den bandemæssige modpol til rockerne: De gør det pissegodt!

For mere stemning fra Nordvest kan anbefales:

cover
Den veldekorerede krigsveteran Niels Oxen lever et sølle i det københavnske nordvestkvarter, men beslutter sig for at hive pløkkerne op og flytte til en nordjysk skov, i håb om at kunne få fred fra fortiden i Jægerkorpset. Snart mistænkes Niels Oxen for drabet på en lokal slotsherre og tidligere ambassadør, men sammen med PET hjælper Niels med at opklare sagen med de hængte hunde.
cover
Submarino er en ny og ikke mindre dyster fortælling om undersiden af København, den del af byen, der giver mærker på sjælen, og som vi aldrig hører om; fortalt i gadehøjde af to brødre, der på hver deres måde prøver at flygte fra fortiden.

Den ene af brødrene, Kasper, i Nordvest:

Roland Møller i Nordvest:

Castet fra Nordvest. Her mangler dog moren, der spilles af fantastiske Lene Maria Christensen – den eneste professionelle skuespiller i filmen:

Lene Maria Christensen – eneste professionelle skuespiller i filmen. Love her!

 

 

Reklamer

2 thoughts on “Jeg ryster stadig. Af frygt og ærefrygt.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s