Aabenraa blues featuring Suzi Q.

Jeg er i Aabenraa. Tilbringer stille dage alene sammen med far og Lotte. Far kommer dagligt med mange gode råd, fx om ikke at trække håndbremsen, når det er frostvejr, for så kan den risikere at fryse fast. Det er nok at sætte bilen i 1.gear, siger han. Og det råd er gratis. Lotte fører engageret lange mumlende samtaler med sig selv og sin mobil en del af tiden. For efterfølgende at sukke, himle, undres eller grine højlydt, når endnu en sms tikker ind med endnu et tilsyneladende overraskende budskab. Og jeg falder tilbage til ungdomssløvsind og ‘moderne’ tøj, som jeg køber oppe i gågaden under min fars kyndige vedledning og økonomiske skarpsindighed. Og når jeg glimtvist vågner op, råber jeg barnligt og vrængende: “Helt ærligt!!! Jeg er 37!!!”

I et kvikt øjeblik går jeg på biblioteket og låner Det værste og det bedste af Søren Ulrik Thomsen og fascineres. Fx af følgende fragment:

“Det værste er blikstille provinsbyer
hvor kunstmuseet og thaibordellet
holder weekendåbent sommeren over
og en falmet plakat fortæller
at Suzi Quatro spiller til havnefesten”

Og bliver sært glad over følelsen af genkendelse, dette fragment frembringer:

“Det bedste i min barndoms bundfrosne vintre
hvor mørket masede mod ruderne og vinden peb som en hest
var rutebilens dirrende verden
af varme og lys og gyldent plys”

Og suges tilbage til ungdommens spirende frigørelse:

“Det bedste jeg ejede da jeg var ung
var en læderjakke købt i Paris
elektriskblå som et firserdigt
og med en gnistrende similistjerne på kraven”

Og Aabenraa Bibliotek er stadig det bedste i verden og taler stadig til mig. Og jeg tænker på, hvem der mon har sat Thomas Boberg-bogen frem…? For kan det virkelig være den samme, som hører Suzi Qautro til havnefesten?

Aabenraa Bibliotek
Aabenraa Bibliotek
cover
Hos Saxo til 199,20 kr.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s