Misforstået kommunikation

Læs Stine Pilgaards Min mor siger! Det er fucking god underholdning, så er det sagt! Den er vanvittig sjov, og dens allerstørste kvalitet er dialogerne mellem hovedpersonen og de forældre, hun egentlig er for voksen til at læne sig så meget op ad. Moren er ganske enkelt fantastisk; dominerende, hoven og irriterende besserwisseragtig, men også lidt  omsorgsfuld, på en styrende måde naturligvis.

Jeg var ikke så vild med de monologer, hovedpersonen kommer med undervejs, som er en art refleksioner over kropsdele, der bliver til metaforer for hendes samspil med andre mennesker. Så dem sprang jeg over. Men måske giver de et tungere modspil til den ellers hysterisk sjove fortælling, jeg ved det ikke.

Men Stine Pilgaard er en sjælden ordkunster, og hun bruger dem, ordene. Der er intet minimalistisk over fortællingen, men den er alligevel stram som en hønserøv. På den helt fede måde! Læs den!

Det er på tide, at du finder en ny, siger Mulle. Jeg siger at det er jeg overhovedet ikke parat til. Du skal finde dig en mand næste gang råber Mulles farmor. Tiderne skifter, farmor, siger Mulle. Mulles farmor fnyser. Bare hun ikke finder en neeeger siger Mulles farmor, det ville være det værste. Mulle slukker hendes høreapparat og lægger et tæppe omkring hende.

Reklamer

1 thought on “Misforstået kommunikation”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s