Same procedure as last year!

Skal til 60-års fødselsdag hos min far i det sønderjyske i dag.

En sikker vinder i kategorien over de dummeste og mest irriterende kommentarer. VED, jeg kommer til at høre følgende:

“Du skal huske at rejse dig op og udbringe en skål for din far!!” (Ja, for fanden mormor, er jo ikke 3 længere). Grrr… (reagerer straks som 3-årig.)

“Nå, din køffenhawner, ka då stadig (med hårdt d) holde de satans køffenhawnere ud?!” (Ja, mormors ‘ven’, det kan jeg sjovt nok!)

“Neeeeeej, lille stump! Er då blewen så stoe? Æ har kendt dæ helt siden då var en lille piche!” (Ja, fars gamle veninde, men nu bliver stumpen altså 40 om tre år).

“Amrit, far har åltins elsket dæ!” (Snalret far ved midnatstid).

“Nej, Amrit, vi plejer at røre sådan her i sovsen!” Hurtige bevægelser overtager slatten grydeske, der nu hvirvler rundt i sovsen, som var den med i yndefuld kinesisk kampsportfilm. (Okay, Lotte, fars kone, som altid har sin helt egen mening om, hvordan tingene skal være.

Nå ja, må skylle et par GT ned og tage det oppefra og ned. De ER trods alt underholdende! Og kærlige. Og mine!

Snapshot_20121029_5

Reklamer

7 thoughts on “Same procedure as last year!”

 1. Ja, sådan er det. Det er vist helt normalt. Har godt nok ikke noget Sønderjysk familie (har faktisk slet ikke noget jysk familie – har altid syntes det var ærgeligt, du ved. Ikke nogle steder man lige kan komme på ferie..). Men min familie er akkurat ligesådan.
  Skal til barnedåb i morgen hvor alle de usual suspects samles. VED bare at jeg kommer til at høre for at jeg har kvittet mit faste skolelærerjob og er blevet selvstændig (“Var det nu også klogt? Man skal jo holde fast i det sikre” – hele familien), kommentarer om mit tøj (“Har du fået nye støvler/nederdel/top/jakke” sagt med foragt over min ødselhed af min papmor (og har i øvrigt ikke fået nyt tøj. Har KØBT mine støvler for 2 år siden og har sgi selv syet resten. Og så skal hun altså ikke blande sig i det)) samt den klassiske “Nåeee (din klasseforræder). Stemmer du stadig radikalt eller er det venstre nu?” (kan være alle – hovedsageligt mandlige familiemedlemmer. Alle er socialdemokrater. Det ER man i min familie. Altså undtagen mig..)
  Nå men..Hav en dejlig fest! 🙂

 2. Ja, det er tankevækkende (og nogen gange lidt skræmmende) hvordan ens familemedlemmer kan trykke på bestemte knapper én, så der udløses en reaktion, der er identisk med den reaktion, der kom sidste gang far/tante Oda/svigerinde etc. trykkede på lige den knap 🙂 Der sker også noget med mig, ligeså snart jeg træder ind i mine forældres hjem … man falder ligesom tilbage i en rolle …

  Knus og god fest, no matter what 🙂

 3. To korte, men effektive sønderjyske skåltaler:
  “Gi’ vi må læve og slå æ ben up i æ ræv …” (Rimer ikke, men virker. Altid.)
  Hvis situationen bliver tilspidset:
  “Skååål mens vi æ venne, der ka’ hurti’ fålle et ord …”

  Tillykke med ham og god fest;)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s