Hvem sidder der bag døren…?!

Photobucket Pictures, Images and Photos

#13

Moren er død. Død. Som i stendød. Sus trækker på skuldrene og rejser sig op. Næsen er rød og tyndslidt. Hun tører arrigt mere af den rendende snot væk i en ny kleenex. Med balsam. Kaster så papirlommetørklædet fra sig med en sur bevægelse. Men samler det straks op og smider det i skraldespanden. Hun lukker øjnene, bliver lidt svimmel, og læner sig mod køkkenbordpladen. Billeder toner frem på nethinden. Moren som hippie, iklædt løse gevandter på sommergræsset foran kollektivet. Moren med lange støvler i kernelæder og uden bh til demo for kvinderettigheder på Rådhuspladsen. Hende selv, storsmilende på morens skuldre med bar røv og savl. Moren, der vil udfordre mændene på deres domæne – i sengen på bordellet. Diskussionslysten og måske bare… lysten.
De har ikke haft noget særligt med hinanden at gøre, hende og moren. Sus’ karrierevalg og pertentlighed har altid virket som en rød klud i ansigtet på moren. Ukontrolleret råben og konstant skrigen op om tilpassethed og kedelighed og andres forpulede normer. Sus, der vender ryggen til og går. Og går igen.
Hun åbner øjnene og kigger ud i gården. Onanisten ser i dag ud til at have sluppet dilleren til fordel for julegaveposer, forestiller hun sig, han er ihvertfald ikke hjemme.
Hun kan høre Mia rumstere inde ved siden af. Mærkelige oste-pige. Og selv om de hyggede hos Agnete alle tre, var Sus på vagt. Mia er en tand for skør. Alt for skør.
Hun har ikke fortalt Agnete om mordet. Søde, bløde Agnete. Hun beslutter sig for heller ikke at sige noget, vil ikke sende Agnete tilbage til sorgen, nu hvor hun har fået hende. Hun vil ved nærmere eftertanke heller ikke fortælle om moren. Sus vil i stedet løbe en tur. En god, lang, hård tur.

Prustende og storsvedende efter løbeturen tramper Sus op til lejligheden for at låse sig ind, men døren står åben. Hun er på vagt, lister lydløst ind i lejligheden, scanner hurtigt væggene, men de er tomme for latinske oste-ord. Så er det, hun opdager hende. Mia. Hun sidder inde bag døren til soveværelset, Sus kan se hende i sprækken mellem døren og karmen. Sus vender sig om og går i bad.
Mens hun står under bruseren, lytter hun efter, om døren smækker efter Mia. Hun må jo have opdaget, at Sus er kommet hjem. Men døren smækker ikke, og dampende og indhyllet i et stort limegrønt badehåndklæde går Sus på fugtige fødder ind i soveværelset for at klæde sig på. Hun ignorerer fuldstændigt Mia, der stadig sidder bag døren, lader håndklædet falde, og begynder at tage tøj på. Så føntørrer hun håret og forlader lejligheden for at gå op til Agnete.
Men da hun kommer hjem næste morgen, sidder Mia stadig bag døren. Hun har lænet hovedet mod skabet og snorker ganske let. Sus laver en smoothie og sætter sig til at læse.
Og sådan går dagen. Sus i stuen og Mia bag døren. Kun enkelt gang hører Sus hende bevæge sig. Hører hende gå ud på badeværelset og lidt efter trække ud i toilettet og vaske hænder. Og så tager Mia atter plads bag døren. Sus sukker og vender side i kompendiet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s