Tænk hvis man ikke behøver være bundulykkelig hele tiden

Jeg glæder mig til flytningen er overstået. Til igen at kunne finde mine ting, når jeg vil. Til at kunne smide mig og læse uden at skimme endnu en ting, der lige skal pakkes. Til at klø mine piger bag ørerne og have tid og ro til at hygge, grine og snakke.

Men jeg er stolt over, at Uffe og jeg klarer det så godt lige nu, at vi stadig har glade og trygge piger. Folk siger til mig, at der nok skal komme en reaktion fra pigerne, når de først er flyttet. Jeg siger, ja, det er jo nok ikke rigtig gået op for dem endnu, så der kommer sikkert en reaktion. Der skal lides, når man bliver skilt!

Men hvad hvis der ikke gør?! Hvad hvis det er muligt at blive skilt og få det… godt. Sådan hurtigt. Jeg ruster mig til enhver reaktion, men tænker også at det kunne være fedt, hvis pigerne crawlede gennem det værste – på frømandsmåden. Jeg skal nok komme med mere ilt, når de kaster håndtegn om det.

Ilt som måske dette: Skønlitteratur om skilsmisse til børn og unge.

Renée Toft Simonsen: Den store Karlabog. 2007.

Børn skriver til børn – om skilsmisse Redigeret af Birgit Madsen. 2005.

Hanne Jørgensen: Fie flytter frem og tilbage. Letlæst historie om at blive delebarn.

Anna Louise Stevnhøj: Jeg er også skilsmissebarn. Bogen til unge.

Rønnaug Kleiva: Knas fra Ouagadougou. Katja har problemer med sin fars nye kæreste.

Ulf Stark: Lad isbjørnene danse

Men de taler stadig sammen : børnesyn på skilsmisser. Børnerådet, 2000

Florence Cadier: Mor og far skal skilles

Maria Helleberg: Petras børnemagt. Roman for de yngre om Petra, hvis forældre skændes og skilles.

Kelli Deeth: Pigen uden nogen. Ungdomsroman om at have skilte forældre, nye familier og at være pige i det hele taget.

Listen er fra skilsmissen.net

Reklamer

4 thoughts on “Tænk hvis man ikke behøver være bundulykkelig hele tiden”

 1. Ja, tænk hvis! Det håber jeg for dig! Men tænker som skilsmissebarn fra en ellers ret mindelig skilsmisse, at det er liiiidt usandsynligt, at dine piger ikke vil reagere — enten indad eller udad eller lidt af begge dele. Men selvfølgelig vil du være der for dem uanset!

  Og jeg kom så også lige til at tænke på denne bog: Nannas to værelser, som jeg har hørt godt om: http://www.kildested.dk/nannas-v%C3%A6relser

  Mange tanker

 2. Åh, det lyder så vældig dramatisk, når nogen siger, at der nok skal komme en reaktion. Som noget meget gennemgribende. Noget der sætter sig fast. Selvfølgelig vil der komme dage, hvor pigerne vil savne den ene eller den anden. Der vil komme dage, hvor de bliver kede af at skulle hjem fra den ene eller den anden. Der vil komme dage, hvor de skælder ud over, at deres far og mor ikke kan bo sammen, fordi det gør deres liv besværligt. Men børn reagerer hele tiden. på alt muligt. Og tro mig, jeg tror sgu ikke, det er sundt for børn at skulle bære på to forældre, der bliver ved med at dele seng og adresse ‘for børnenes skyld’.
  Børn er seje små mennesker, når de er elsket. De skal nok klare det.

 3. Andre gode bud på skilsmisse bøger er:
  Anja Hitz: Mig og min papfamilie og Mig og min papfamilie. Store flyttedag
  og Mette Egelund Olsens letlæste: Mor flytter, Hjem til far, Far får en baby og Mor får en kæreste.

  God læselyst!
  Anette 🙂

 4. Amrit! Nu er det en måneds tid siden, at vi er flyttet fra hinanden – og der er kommet tydelig en reaktion fra vores 3-årige dreng! Han er bare blevet SÅ meget gladere! Vi kan begge mærke en tydelig forskel i hans humør og opførsel (det kan børnehaven også), og separationen har virkelig vist, at det var den helt rigtige beslutning for ALLE parter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s