Min ven rundt om hjørnet

Har jeg fortalt dig om min ven rundt om hjørnet? Hun er sej, stærk og smuk, og sådan én, der siger ‘jeg er på!’, når jeg beder om hjælp. Nogle gange går jeg derned for at smugryge på kældertrappen sammen med hende, andre gange for at smage kaffen, der er uovertruffen. Så sidder vi i hendes hyggelige stue i hendes hyggelige hjem og snakker. Om litteratur, om skilsmisse, om hvorfor vi lader os gå på af, hvad andre siger. Men mest af alt griner vi. Som for eksempel i går aftes.

Vi grinte af hendes mand, der konsekvent rejser med en meget stor kniv i bagagen, en kniv han har glemt alt om, men som den selvbestaltede autoritet lufthavnspersonalet løfter bryn og knipler over. Han er en snittermand, skal det siges, en snittermand, der ser en træfigur i enhver gammel hundetisset træstump. Tit snitter han også bare endnu en kniv.

Eller af dengang jeg blev kropsvisiteret i fucking Sønderborg Lufthavn, ét stort lokale med én dør direkte ud til flyet. Da der netop er tale om ét stort rum, måtte jeg op at stå på en kasse, så jeg ligesom skilte mig ud som mulig forbryder.

Eller af min bror, der engang blev stoppet i lufthavnen, fordi han havde et pincet i tasken. Hvad forestiller de oppustede falske autoriteter sig, der kan ske? ‘Stop flyet – eller jeg plukker dine bryn!’ (??!!?)

Nå, men da jeg gik hjem i aftes blev jeg rørt. Fordi jeg kommer til at savne hende. At have hende lige rundt om hjørnet.Og så også fordi der var nogen, der allerede havde sat lyskæder op i haven. Jeg er en sucker for lyskæder! Følte mig pludselig heldig og taknemlig på samme tid.

Ps. Min ven nævnte den her, hvor siderne nærmest vender sig selv. Litteratur på Hanne Vibeke Holst-måden, som hun sagde.

cover

 

Reklamer

2 thoughts on “Min ven rundt om hjørnet”

  1. Er der virkelig en lufthavn i Sønderborg, eller er det bare noget du finder på? : )
    – hvis bogen er god på Hanne Vibeke Holst måden, så er jeg på!
    Kh. Liv

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s