Sarkastisk Bid er skideskæg!

Stine Askovs debutroman Bid er intet mindre end skideskæg. Jeg grinte højt mange gange gennem historien, og det er altså ikke hver dag, det sker. Askov skriver med en nerve og et sarkastisk, ja, bid, der ligner tonen på de bedste blogs, og på den måde er hendes stemme i tråd med nogle af tidens bedste quick fix-læseoplevelser.

Hovedpersonen er den arbejdsløse og deprimerede Signe, der på en ironisk dansk måde lægger sig lige midt mellem Bridget Jones og Nynne. Hun er semikærester med bibliotekaren Uffe, der går med cykelklemmer og laver te i en uendelighed. Han boller meget (for) hurtigt og spørger i karikaturens ånd, om det også var godt for Signe?! Men der er ikke så meget, der er godt for Signe, hvis eneste egentlige ven er den alternative, hashrygende kvinde, Stjernefreden.

Signe besøger sine forældre med jævne mellemrum – på teenagermåden, som hun med sine 29 år egentlig er for gammel til, men som meget godt afspejler nogle voksne kvinder, og mænds, manglende voksenhed. Og når hun så sidder i toget på vej hjem til Amager med de obligatoriske lune rester på skødet, er hun fuldendt taberagtig.

Hun får så job i Matas på Fisketorvet og begynder samtidig at se lidt til sin lækre nabo, men det får hun på bedste deprimerende og ‘jeg-kan-ikke-få-begyndt-på-det-’rigtige’-liv vis langsomt taget afstand til og ødelagt.
Signes dominerende og ufølsomme far har visse ligheder med Jens Blendstrups faderskikkelse ‘Gud’, så hvis du kunne lide ham, vil du også være godt underholdt af Signes far.

Personerne i bogen er karikerede, ligesom Signe forbliver i (hoven) opposition til livet, og på den måde er der ingen udvikling i historien. Bid skal læses for humorens og dialogernes skyld, og for at stifte bekendtskab med Signe, som ikke er ulig så mange andre singler i sluttyverne/starttrediverne.

Reklamer

5 thoughts on “Sarkastisk Bid er skideskæg!”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s