Bondage, Disciplin, Submission and Masochisme

Hvad sker der for alle jer, der hagler Fifty Shades?!

fifty shades of grey, fangetJeg er to tredjedele inde i den og er, som titlen på den første bog i serien, fanget. Vender ivrigt hver en side for at nå endnu en erotisk passage, hvor den uskyldige Ana bliver oplært af den farlige Christian Grey udi sadomasochistiske og smertefulde seksuelle udforskninger og udfoldelser. Så dragende, så fascinerende. Og yderst interessant.

Helt i centrum står det seksuelle forhold, udviklingen og indføringen i BDSM:

Fra Wiki: BDSM er et amerikansk/engelsk begreb, der kendetegner en bestemt gren af menneskelige, seksuelle lyster i en samlet gruppe. Undergrupperne er indeholdt i forkortelsen “BDSM” selv:

 • Bondage (B)
 • Bondage & Disciplin (B&D)
 • Dominans & Submission (underkastelse) (D&SDSD/SD/s)
 • Sadisme & Masochisme (eller Sadomasochisme) (S&MSM)

Master-Mistress/slave-slavinde eller M/s-forhold er en speciel kategori inden for dominans/underkastelse-genren, hvor begge parter er indforståede med at den dominante har den ultimative autoritet over den underkastede. Nogle af dem, som udøver M/s har den holdning, at ejerskab af slaver/slavinder er baseret på et følelsesmæssigt stadie, der er umuligt at flygte fra, såsom (TPE) Total Power Exchange der på dansk kan kaldes ”en total udveksling af magt”. Det bør noteres, at ejer/slave-slavinde-forholdet normalt indgås efter begge parters indforståelse og ønske, uden at der kan tegnes en lovmæssig parallel med slaver i den historiske ikke-samtykkende betydning, hvilket som kendt er forbudt ved lov i de fleste lande.

Jeg ved ikke en skid om BDSM, men er sært fascineret af det i denne historie. Bag al volden ligger på den ene side et forkrampet sind og på den anden en seksuel frihedstrang og lyst.

Jeg læser færdig og vender tilbage. Med bind for øjnene.

AMBER HEARD Kinky-fies Herself In VS Magazine BSDM Photo Shoot

 

Reklamer

11 thoughts on “Bondage, Disciplin, Submission and Masochisme”

 1. Nu kan jeg kun tale for mig selv (og jeg har kun læst 187 sider og er derfor ikke noget til ‘det farlige sex’) – men grund til, at jeg indtil videre ikke synes bogen er noget værd, er sproget! Jeg læser ikke dyb og tung litteratur, men hold nu op hvor er ‘Fifty Shades of Grey’ simpelt skrevet. Alle de ‘gisp’, ‘der/dernede’ og ‘baby’ er tæt på at få mig til at droppe bogen (og hvad fanden sker der for den indre gudinde?) :/ Jeg håber da virkelig det bliver mere spændende efterhånden som sexscenerne udfolder sig 😉

 2. Kære Amrit,

  Jeg kan i hvert fald forsikre dig at BDSM intet har med vold eller et forkrampet sind at gøre.. Du er velkommen til at spørge, hvis du vil vide noget om BDSM, jeg har ikke læst bogen, men har hørt både positivt og negativt indenfor mine kredse, mest negativt.. Ligesom med alle andre bøger tror jeg det har noget med smag at gøre, og kan i øvrigt klart anbefale Anaïs Nin, hvis man vil lidt mere læsning i den erotiske genre..

  Mange hilsener,
  Fanny O

  1. Nope, men hovedpersonen Christian Grey skulle vist fremstå med tusind ar på sjælen og et mørkt sind! Og jeg ved intet om BDSM, men forstå nu, at det ikke har med vold at gøre, og jeg klapper af skønlitteraturen for at tage emnet op og give en følsom beskrivelse af det!

   1. Kære Amrit.

    Jeg er alt for at tale om følsomme beskrivelser af BDSM, tro mig, for mig er det af yderste vigtighed at vise, at BDSM og SM ikke har noget med sygdom og vold at gøre, men noget om at afgive kontrol og leve sig ind i nogle helt bestemte følelser, som måske eller måske ikke har med fysisk smerte at gøre. Det meste foregår inde i hovedet og ikke i kønsdelene.. :-).
    Min pointe er, at man altså ikke bliver sadomasochist af at have tusind ar på sjælen eller et mørkt sind, tvært i mod vil det være yderst dumt at lege med den type sexualitet, hvis man har en forkrøblet psyke. På den anden side er der jo forkrøblede sjæle alle vejne, både indenfor BDSM og helt almindelig “vanille” sex.
    Min pointe nr 2 er, læs den for at få en god historie og evt nogle hede sex scener, men læs den ikke for at blive klogere indenfor BDSM..

    Mange hilsener,
    Fanny O

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s