Føljeton #5

(Føljeton #1, 2 og 3 og 4)

 

5.

Hun kaster op ud over det blomstrede vattæppe, ned i kaffekoppen, på cigaretten. Hun kigger ned af sig selv, det siler langsomt, hun har ro i maven. Men stanken bider hende i næsen og minder hende om sygdom. Hun ser på naboen, der ser på hende.

”Har du det bedre nu?” siger naboen og kigger hende ind i øjnene en stund. Så rejser hun sig og går ned af trappen.

Hun rejser sig også, selv om hun har lyst til at blive liggende. Hun bliver stående for ikke at svine for meget, og så kommer naboen trampende op af trappen og rækker hende et vådt håndklæde og en T-shirt. Hun lægger det kølige håndklæde mod panden, og lidt efter krænger hun blusen af. Der står hun. BH’en er gammel og nusset, maven hvid og flad, brystet spinkelt.

Naboen vasker gulvet og den hvide kurvestol, den må nok smides ud, hun vasker sig ren og trækker den rene T-shirt over hovedet. De sætter sig begge igen.

”Jeg kan ikke blive ved min mand,” siger hun så. ”Jeg har en affære.”

Naboen sidder der bare og ser på hende. Hun snakker videre.

”Måske er jeg forelsket i ham. Den anden… jeg ved det ikke… men jeg kan ikke blive.” Hun ser på naboen med et blik, som hun synes er fast, og tilføjer: ”Han må ikke vide noget, min mand. Det vil jeg ikke have.”

Nu løfter naboen hånden, hun tror pludselig, hun vil slå hende, men naboen rækker ud efter kaffen, skænker hende en ny kop, i sin egen, og siger:

”Hvorfor skulle han også det.”

Hun smiler til naboen. Et lille bitte smil, men det er et smil. Det første længe. For en lille stund, i det her øjeblik, smiler hun. Det gør næsten ondt.

Reklamer

2 thoughts on “Føljeton #5”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s