Mindful spisning… aldrig i livet!

Tillykke til forlaget Rosinante & Co. og søsterforlaget Pretty Ink for et succesfuldt bloggerarrangement i går aftes. Der var både cupcakes, goddie bags og lækre lokaler.

Men. Hold da op for et dårligt indhold. Eller snarere, hold da op, det var dårligt formidlet! For de to ophavsmænd til aftenens bog Mindful Spisning var alt andet end inspirerende. For nu at sige det mildt.

Vi ankom tre mand høj, forventningsfulde og glade, og mine to gæster endda med et seriøst kendskab til mindfulnes. Og vi blev mødt med lukkethed og reservation, måske afmålthed, fra de to foredragsholdere, Uffe Damborg og Per Brændgaard.

Og indtrykket varede ved under foredraget, der var alt for seriøst, og (selv)højtideligt og formynderisk. Faktisk sad jeg store dele af tiden og følte mig som en meget uartig lille pige, der havde haft hånden lidt for langt nede i kagedåsen og nu fik læst og påskrevet!

Helt slemt blev det dog, da vi skulle spise et æble på den mindfulle måde; se på det, mærke det, dufte det, i stilhed forstås. Det var simpelthen for komisk, og jeg måtte forlade salen, spruttende af grin og høfebersnot. Sad bag en væg og lyttede til de andre, der gnaskede i deres æbler i klosteragtig stilhed. Grinede og fniste for mig selv. Hele tiden. Men var jo også en slem pige.

Nå, men hvorom alting er, så kan jeg godt se, at gir vi mere opmærksomhed til vores mad, så smager vi den bedre og kan nok også bedre mærke, når vi er mætte, så vi undgår at overspise. Men den nydelse ved maden, som de to plæderede for, druknede i seriøsitet og formalitet og mangel på åbenhed og lydhørhed. Og den resultatorienterede tilgang til mindfulsnes, hvor det gælder om fx at tabe sig, kan jeg ikke forstå. Handler det ikke bare om nuet? Jeg ved det ikke. Så jeg snakker videre under måltiderne, mens jeg prøver at bruge min sunde fornuft.

Beklager den hårde tone, men det fungerede bare ikke.

Billeder taget her.

Reklamer

17 thoughts on “Mindful spisning… aldrig i livet!”

 1. HAHAHAHAHA åååh nej. Jeg er kommet til at købe bogen, og jeg måtte netop lægge den væk i latterkramper, da der stod, jeg skulle prøve at banke lidt på æblet og LYTTE til den nærmest sensuelle lyd, eller noget andet bull shit. De gentager samtidig deres selvhøjtidelige pointer i en grad, så det virker som om, de tror læseren er retarderet i forhold til deres eget åbenbart utrolig høje niveau. Ikke mindst: Det er fanme svært at smage, sutte, lytte, ånde og kneppe hver en mundfuld mad, når man spiser sammen med andre mennesker. Hvad har du lavet i skolen? Nej, vent lidt, den her bid er noget helt særligt, jeg elsker den, åh åh åh, jeg kommer. Nej, ved du nu hvad.
  Så jeg kan regne ud, at det ikke er den bog, jeg skal liste ind i skrivestuen med? Øv. Så må det blive en julegave til en, der har været streng mod mig.

  1. Hahahahaha 🙂 Nej, fanme om du skal liste ind med den!!
   En af deltagerne spurgte også, om det der med at nusse æblet var en slags forspil?!
   Jeg magtede ikke at dyrke sex med mit æble, så det stod strunk og rank og anklagende tilbage og nedstirrede mig, da jeg gik!

   1. Se, det er dét, jeg taler om. Det er mindfulness på højt madplan. Alt det andet med spændstige æbler, der skal nusses, kan jeg slet ikke forholde mig til 😉

 2. Jamen altså……. det er sgu svært at tage alvorligt. Jeg havde kolleger som kastede sig over et mindfullnes-kursus, for nu skulle det jo være så moderne. De kom tilbage – også spruttende af grin og let forundrede – og fortalte om at de skulle tale med en rosin, lytte til den etc., for de skulle spise den. Den ene havde så helt vildt dårlig samvitiighed over at hun altså ikke ville spise en rosin hun lige havde brugt ½ time på at få en relation til…. Suk.
  Tak for grinet 🙂

 3. Nu er jeg (næsten) ikke ked af at jeg måtte melde afbud.
  Min kære (x)svigermor ønsker sig forøvrigt bogen – meget! Så kan jeg jo forære hende den hvis hun ikke makker ret 😉

 4. Jeg spiser altid kager meget mindfuldt. Jeg nyder dem. Hver enkelt bid. Napper den, slikker hver en krumme op.
  Hvordan i ind i helvede skal det gøre mig TYND???

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s