Føljeton #4

(Føljeton #1, 2 og 3.

4.

Hun må sno sig gennem naboens stue for at komme hen til trappen, der leder op til førstesalen. Stuen slår hende næsten ud. Den er fyldt med ting og nips, der har hver deres plads. Det tænker hun, for der er fyldt og ryddeligt på samme tid. Hun kanter sig vej forbi lædersofaen, og blikket falder på et Kig Ind. På forsiden troner det fede ansigt af en af Danmarks økonomiske spidser. Han ser direkte ind i kameraet, og på hende. Han har armen rundt om en kvinde, der smiler lykkeligt og ungt med hænderne hvilende på sin store mave.

Hun tager sig selv i at tænke, at han er en gammel gris. Og så holder hun inde.

Hun tager fat i trappens gelænder og sætter den ene fod på første trin, naboen rumsterer i køkkenet, det klirrer, og vandet løber. Hun tager en indånding, føler sig svimmel, føler sig dårlig, føler, hun skal græde, mærker kroppen, der forråder hende. Hun vender sig om for at løbe. Men der kommer naboen. Med bakke, smil og kaffeduft.

”Ja, gå du bare op, ” nikker hun venligt mod trappen.

Hun vender sig og træder op og op og op. Og så er hun derude, på terrassen, hvor solen skinner, hvor der er lyst, hvor træet damper, og hvor der står en hvid kurvestol med et af de vattæpper fra NETTO, som hun hader. Men som hun nu styrer lige hen mod og lader sig dumpe ned i.

”Ja, det er jo ikke første gang, Jensine er blevet indlagt, ”siger naboen og skænker kaffe i sort-hvide kopper.

Hun tager imod det dampende krus og nipper forsigtigt en skoldhed tår i sig.

”Hun drikker.” Naboen bider af kringlen og ser alvorlig ud. ”Og nu er det blevet Hans for meget. Han har jo også kattene at sørge for. Så nu er hun indlagt igen. Jeg besøger hende i morgen, hvis du vil med.”

Overrumplet er hun. Af naboens direkte måde. Men mest af alt af, at naboen tror, hun er en del af det fællesskab.

Hun rømmer sig:

”Nej, det tror jeg nu ikke. Jeg er ikke… på den måde… så tæt på hende.”

”Nå, nej, det er helt okay. Vil du ikke have et stykke til?” Naboen rækker fadet med kringlen på over mod hende, men hun ryster på hovedet og famler efter sine cigaretter.

”Ja, du må gerne ryge her. Det er da en af grundene til, at vi har fået den. Jeg blev sgu træt af at stå i drivhuset.” Naboen tænder også en.

Og så kaster hun op.

Reklamer

2 thoughts on “Føljeton #4”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s