Noget om IKEA, sygdom og absurditeter

Nogen gange drukner jeg lidt. Som i weekenden hvor jeg var syg, sur og sortseer. Så drukner jeg i forestillingen om, hvordan det kunne have været, hvordan jeg skulle have været den morsomme og lidt frække kone, den sjove ja-mor og den der du-har-da-bare-så-meget-overskud Amrit til festerne.

Men jeg blev syg i IKEA i fredags. Midt mellem BARBRO gardiner og JUBEL selvvandingskrukker fik jeg det mere og mere skidt. Kunne slet ikke grine så meget som jeg ville med min bedste IKEA-veninde gør-det-selv-Malene. Hende, der siger: “Det er sådan et tv-bord, jeg har ledt efter.” Mig: “Alletiders.” Malene: “Hvis bare jeg fjernede hjulene og bagbeklædningen. Og malede det og flyttede hylden. Så kunne det faktisk fungere!” Mig: “Jamen, så er det jo et helt nyt møbel?!” Men sådan nogle småting bekymrer det-kan-man-da-selv-lave Malene sig ikke om.

Men jeg blev mere og mere dårlig, kunne knap kværne den svenske kanelsnegl. Så vi tog hjem på IKEA-måden uden at kunne se ud af bagruden.

Meldte afbud til en fest, jeg vidste ville være hyggelig, og rystede sur og tvær under dynen resten af aftenen.

Var stille i weekenden og kæmpede en indre kamp om at være sur eller bare overgive mig til vilkårene.

Lidt som Peter Seebergs eksistentialistiske romaner om det nødvendige i at forsone sig med sin absurd meningsløse skæbne. Har ihvertfald tænkt mig at læse Dinosaurusens sene eftermiddag snarest.

 Dinosaurusens sene eftermiddag
Dinosaurusens sene eftermiddag
Reklamer

12 thoughts on “Noget om IKEA, sygdom og absurditeter”

 1. Glæder mig over, at du er ved at være frisk og ovenpå igen.
  Ingen tvivl om sygdom i IKEA i fredags – det vidnede dine manglende 10 returvarer allerede om fra begyndelsen af visit ;-), men hyggeligt var det alligevel – som altid :-)Kommer snart og drikker kaffe under den nye parasol og lover ikke at ændre på noget ved den. Må dog indrømme, at mit gør-det-selv-gen overraskede mig selv denne gang – nu mere bevidst om det. Ups!

   1. Jeg er klar – så må vi se om du kan holde dig under de 15 varer, så vi kan leve op til kravet, der giver tilladelse til at flyve gennem lynkassen. Måske du kan trække returvarerne fra i den sammenhæng også..

  1. Et andet godt citat fra DIY-Malene: “Vil du gi’ 100 kr for dén der? Den kan jeg da sagtens sy/strikke/bygge/male til dig” 🙂
   Godt du er i hurtig bedring!
   og fik ps for første gang lyst til at læse Seeberg efter din anbefaling her.

 2. Men du ER jo “den morsomme og lidt frække kone, den sjove ja-mor og den der du-har-da-bare-så-meget-overskud Amrit til festerne”. Go Amrit! Go Amrit!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s