Svineren!

Det er ikke så tit, man som voksen oplever at blive svinet til af en anden voksen. Ihvertfald ikke når man ellers en rar og venlig voksen. Som mig. Men i går blev jeg svinet! Helt overraskende, da jeg ringede i forbindelse med et interview.

Jeg ringer op og præsenterer mig selv og mit ærinde, og en venlig sekretær stiller mig om til direktøren, der kan hjælpe mig med mine spørgsmål. En vred og yderst travl herre griber telefonen og siger højt, at han har travlt! Om jeg kan høre, at nu ringer hans mobil også! At alle vil have fat i ham! Han er så travl! Jeg forklarer kvækkende, at når han nu har travlt, vil jeg ringe til en anden. Og så knækker filmen ellers for den gamle mand. Højlydte sætninger som disse klasker mod telefonrøret:

“Ved du hvad! Jeg synes, du er rigtigt træls sådan at ringe til mig! Jeg har travlt.”

Og:

“Nu har jeg aldrig hørt noget lignende! Det er sørme træls af dig sådan at give mig mulighed for at udtale mig og så bare tage en anden, fordi jeg har travlt!”

Øh? Jeg pipper forskrækket noget om, at jeg ikke vil forstyrre, når han ikke har tid. Og så bliver han endnu mere rasende og skælder og smælder over, hvor dårlig min opførsel er! Og hvor træls jeg er! Og hvor træls det er, at jeg ringer! Og at det hele er en sag mellem mig og dem, jeg skriver for!

???!!!??…!

Jeg forstår ingenting! Kan overhovedet ikke regne ud, hvor filmen knækkede. Spekulerer som en gal på, hvad det var jeg gjorde, som pissede ham af. For folk plejer at være så venlige og samarbejdsvillige, når jeg ringer op.

Jeg afslutter samtalen med et eller andet om, at det ikke var min mening at være træls. Han smækker røret på uden at sige noget.

Og så skal jeg ellers bruge noget tid på at få håret op at stå igen, og på at dæmpe den vrede, der buldrer i mig. For jeg kan jo ikke sige min mening til ham, når jeg er et blads ‘udsending’!

Men hvor havde jeg lyst til at tage til genmæle. Hvad fanden bilder han sig ind at tale sådan til mig? Og lade det gå ud over mig, at han ikke får noget. Eller hvad der nu triggede ham!

Jeg er stadig målløs. Så målløs at jeg ikke engang kan finde et bogtip til lejligheden.

 

En målløs mig med håret tilbage efter samtale med ulidelig mand!

Reklamer

16 thoughts on “Svineren!”

 1. Send ham over til mig! Han trænger helt tydeligt til nogle redskaber til at tackle sit stress/pres/travlhed. Og de sætninger du citerer viser jo også soleklart at det handlede om ham og ikke om dig. Håber han får noget hjælp så han og hans omgivelser kan begynde at trives igen…
  Stort smil til dig Amrit! Og ønsker dig en LATTERLIG torsdag! 🙂 🙂

 2. Åh … det lyder som mig den dag jeg gik ned med stress. 5 minutter efter jeg havde afleveret en nogenlunde tilsvarende svada til nogle kolleger på et møde løb jeg ud af bygningen med tårnhøj puls, bankende hjerte, tyk hals og ét ord i mit hoved: ‘Væk!’

  Det tog mig 3 uger at komme ud af min lejlighed ved hjælp fra læge og psykolog og en masse tid og ro. Det tog mig 3 måneder at komme tilbage på job, og jeg er aldrig kommet tilbage på samme niveau som før, for noget går jo i stykker i en, når man først har været så langt ude.

  Manden har brug for hjælp, men han kan ikke selv se det. Jeg kunne i hvert fald ikke, så det nytter ikke at sende ham Eileen Klitvads bog ‘Altid Perfekt?’, som blev en vigtig del af min vej ‘tilbage’.

  Næste gang skal du være hurtigere til at knalde røret på. Lidt som i Bubbers Badekar. Der er grænser for, hvad man skal lægge øre til!

  Gitte K

 3. Enig med de foregående damer, manden er ved at segne på grund af stress.. Det skal du ikke bruge mere energi på, Amrit. Dumme, stressede mand! 🙂

 4. Skal man mene noget som helst positivt om din oplevelse, må det vist være, at det er godt, dels at du ikke bliver udsat for den slags ret tit, dels at han ikke er din chef. Har ondt at hans undersåtter, som må have det ret træls. Argh en (stakkels??) klaphat!

 5. Åh tak, allesammen, for støtten! Og til Gitte k, tak for din ærlighed, det er noget, der kan bruges. Smækker røret på en anden gang 🙂
  Og I har ret i, at han nok bare var stresset. Den skovl!
  Og hey, et godt bogtip, Anne! Den skal læses!
  Knus til jer alle fra mig!

 6. Håber den travle mand, som givetvis er jysk, siden han bruger træls i hver anden sætning, læser dit indlæg og får en rigtig dårlig smag i munden. En ting er at være travl og på venlig måde afvise at hjælpe/udtale sig, noget helt anden er at overfuse og lade eget dårlige selvværd gå ud over andre, det er i virkeligheden rigtig træls og fejt.
  Men bare klø på søde, man vil altid møde sådanne mennesker på sin vej, men heldigvis ikke så ofte, og godt for dig, så er det ham, som har et kæmpe problem og ikke dig. Knus fra Line

 7. Det er sindssygt svært – men man bør sige fra i en sådan situation, også selvom man er udsendt. Sgu. Han opførte sig urimeligt, og det burde han have at vide. Men det er ikke en let manøvre.

  Øvelsen er vel at gøre det sobert: “Jeg synes ærligt talt ikke, det er rimeligt at give mig et sådant møgfald, når det er din egen sekretær, der stiller mig igennem. Det er dit ansvar at slukke telefonen, når du ikke orker at tage den. Ikke mit. Eller nogen andens.”

  Og i de situationer, hvor man så bare er for mundlam til at sige fra (for fanden, hvor jeg kender det), må man bare tage en dyb indånding og tænke, at karma indhenter alle. Også dumme direktører.

  More power to ya!

 8. Selvom det nok ikke er lige det du gerne vil høre – bliver det hverken første eller sidste gang, du møder sådan en type – dem er der uhyggelig mange af for tiden.
  Vi kan komme med alle mulige gode forklaringer – det var bare ikke hans dag.Og så heller ikke din.
  Men hvad kan du bruge det til – ja bl.a. som Gitte K. skriver, overvej til en anden gang, hvad vil du acceptere – du har intet gjort galt – du har passet dit arbejde.
  Du kunne måske også lynhurtigt ha`sagt til ham – du vil vende tilbage i morgen eller om en time – for noget kunne tyde på han gerne ville det interview.
  Er det en samarbejdspartner ville jeg ringe senere og få reddet trådene ud både for dig selv – men også for ham.
  Det kræver lidt øvelse, men send ham et par venlige tanker for nu kan du forberede dig og håbe på det aldrig sker igen. Nu ved du hvordan du selv reagerer og tage handling ud fra det.
  Tag det ikke personligt – brug evt. lidt tid på at tænke over, hvad du egentlig ville sige til ham, som du bare ikke fik sagt.
  Held og lykke
  Jane

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s