To, der elsker hinanden…

Det var en stor dag for demokratiet i går og en, i mine øjne, stor opblødning af folkekirken, der har taget et vigtig skridt i hen mod ligestilling. De, der elsker et menneske af samme køn som dem selv, har nu samme ret som os andre! Kirken må ikke sortere i folk, og det er på plads med en lov, der åbner op for en demokratisk tilgang til menneskers kærlighed og stopper stigmatisering og diskrimination. Det er en FOLKEkirke, og folkekirken må ikke sortere i folk, den skal ligestille og ikke ekskludere, som den jo historisk set har gjort rigtig meget. Folkekirken handler lige så meget om traditioner som tro, og om de fok der forvalter den pt – og de er heldigvis kommet til fornuft!

I dagens anledning må det være på sin plads at præsentere en række romaner om homoseksuelle. Skønlitteraturen har netop været et af de talerør, som homoseksuelle kunne bruge i tidens løb i mangel af bedre. Også forfattere af andre seksuelle orienteringer har sat spot på emnet, der fortjener spot. Desværre halter børne- og ungelitteraturen stadig på dette område!

Anyways, here we go!

cover

I Skiftespor flygter to unge elskende mænd i 1930erne fra nazi-Tyskland. De rejser til Danmark, hvor de håber på at møde et større frisind. Og de er da heller ikke i direkte livsfare her, modsat i Tyskland, men de møder ikke frisind – kun mishag!  En bog om blandt andet at føle sig hjemme. Eller mangel på samme.

cover

En forholdsvis ny bog fra 2011, der har samlet brevudvekslingen mellem to gamle venner. De har nemlig skrevet gammeldags breve til hinanden på trods af, at de er født i 70erne.

Grunden til brevudvekslingen er, at den ene ven, DR-redaktøren Erik Struve Hansen, skal være far. Han og hans mand skal være forældre, og han skriver sammen med sin gamle ven forfatteren Tomas Lagermand Lundme i de ni måneder, der går, før det sker. Sammen tegner de et tidsbillede, der beskriver tiden fra 70’erne frem til i dag – især de vilde 80’ere, hvor punk og aids udgjorde en del af livets indhold.

Meget god roman om nutidens lesbiske miljø i Helsinki På samme tid barsk og blød – jeg skrev om den her

En gotisk roman, der hylder det okkulte og uhyggelige såvel som det lesbiske kærlighedsforhold.

cover

Om William Nissen Dahl, født i slutningen af 1800-tallet, der er udset til at arve farens sølvvarefabrik, men som vil det anderledes. Han tiltrækkes af smuk borddækning, opera og musik i det hele taget, men ender alligevel som sølvvarefabrikant. En historie om en mand, der lever i frygt for sin egen seksualitet.

(Fotoet fra Folketingets afstemningsresultat er fra Margrethe Vestagers facebookprofil.)

Reklamer

4 thoughts on “To, der elsker hinanden…”

  1. Der findes nu ellers en del ungdomslitteratur om homoseksuelle. Og enkelte børnetitler. En fremragende ungdomsbog om at vælge, om man skal anerkende sin seksualitet eller ej er “Tilfælde” Af Ronnie Andersen, mens “Loverboy” er lidt mere klassisk om to unge fyre, der har et forhold, men holder det skjult. I “Min far siger, vi redder liv” spiller homoseksualitet måske ikke hovedrollen, men det er alligevel en vigtig faktor.
    Til de mindste er “Far og Far og lille Tango” en absolut fremragende bog, der også er vidunderlig læsning for voksne!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s