Jeg er lun nok for fa….!

Hvor er det mørkt udenfor! Jeg sidder ved mit skrivebord og kigger ud på mænd og koner, der bøjer sig frem mod blæsten og holder på hat og briller. Lange regnfrakker, hippe gummistøvler og regndråber på ruden. Men handsker??! Må jeg så være fri!

Holdt for rødt, fik øje på cyklist til højre for mig, og minsandten om hun ikke var iført praktisk, lun strik OVER sin jakke og handsker! Nej, nu stopper det! Det er juni, for fuck’s sake! Meget kan I byde mig, men ikke varme vanter i juni. Det finder jeg mig ikke i.

Og inden de af jer, der har mødt mig i levende live, kaster jer frådende over tastaturet for at hamre derudaf om, hvor lidt tøj jeg altid har på, så er dette min lille, beskedne hævn for alle de gange, jeg er blevet mødt med: “Hey, tror du, det er sommer, eller hva!!” (næh egentlig ikke) eller “Fryser du slet ikke?!!” (nej, så havde jeg sgu nok taget mere tøj på) eller “Eeeeej, Amrit, Amrit, Amrit!!” (slap af!).

Er dødsens træt af at grine høfligt, når folk kommenterer mine sandaler i april. Og min tanktop i disse dage. Okay, lad os lave en pagt: I beholder jeres vanter, og jeg min bikinitop og tilhørende sommeroutfit!

Som barn var denne en af mine yndlingsbøger: Pingvinen som altid frøs. Den fik jeg fra Anders Ands Bogklub, og den handlede om en pingvin, der, ja, altid frøs. Det kunne de andre pingviner ikke forstå, så den sad alene ved sin kakkelovn og lunede sig, inden den til sidst rejste af sted til de varme lande.

Sådan én er jeg! Bare med omvendt fortegn. Sidder i skyggen, når I andre sidder i bagende sol. Bader i koldt vand, når I andre skolder jer på 50 grader. Har ingen jakke på, når jeg cykler – kun hvis det ligefrem sner. Og hvis jeg pludselig en dag er væk, så finder I mig nok i de kolde lande. Med t-shirt og piratbuks.

Reklamer

10 thoughts on “Jeg er lun nok for fa….!”

 1. Ha ha, men hvordan sørger du så for, at dine døtre har passende med tøj på?? Jeg kunne forestille mig et par løftede øjenbryn i ny og næ, hvis dine unger har samme mængde tøj på som du … Selv har jeg det lige omvendt. Jeg fryser altid og prøver derfor også ret konsekvent at få Pigebarnet til at tage mere tøj på. Men det er bare lidt mere i orden, for så bliver jeg bare stemplet som en hønemor 😉

  PS: jeg overvejede skam også handsker forleden!

  1. Du rammer mega plet med din problemstilling. Det er mig med pigerne uden tøj! Og ja, det er meget værre, hvad blikkene angår end det modsatte. Anine er varm som mig, men Liv er en frossenpind som sin far. Problemet er, at Liv vil have det samme på som Anine! Andet problem er, at legekammerater så også vil have jakker af = sure blikke fra mødrene!!
   Kan du så lade de handsker blive!!
   🙂

 2. Jeg er med dig næsten hele vejen, Amrit. Jeg kan faktisk godt li’ at være i solen udenfor, hvis bare der er lidt vind. Og jeg tager også jakke på ind i mellem. Men næsten.
  Hvor jeg kommer fra, kalder vi det “at være født med en radiator i røven”. På vestjysk, of course. Det er jeg åbenbart født med. Det samme gælder min far. Og vist også mine unger, der helst render nøgne rundt og er hysteriske at være i nærheden af, hvis der er varmt indenfor. Som fx på de dersens amme- og babyvenlige caféer. Hold nu kæft, hvor skal man huske bikinien, for at drikke kaffe sådan et sted om vinteren!

  1. Hahahaha 🙂
   Jamen, så er jeg født med en radiator i røven! Min ældste har de præcis som dine, hun bliver simpelthen dårlig og utilpas, hvis hun har for varmt tøj på. Trives a la natura!

 3. Min 5-årige har det nøjagtig lige sådan. Hun har det bedst i korte ærmer og bare tæer, hvor vi andre (hendes søster og jeg) går rundt og klaprer tænder med tykke trøjer på! Ligeså snart vi har fået en jakke på hende, så får hun den altid listet af igen – og i værste tilfælde så gemmer hun den eller graver den ned. Således gik det til, at hendes forsvundne regntøj i børnehaven dukkede op igen efter et halvt år. Hun havde gravet det ned i “skoven”.

  Bogen kan jeg sagtens huske – og har den utroligt nok stadigvæk! 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s