Bøger jeg aldrig vil læse

Jeg tænker tit på alle de bøger, jeg burde læse, men som jeg inderst inde godt ved, jeg aldrig får taget mig sammen til. Måske er det en klassiker, som jeg synes, ville være rigtig god for min dannelse (!) at læse. Eller måske er det en hyped moppedreng, som jeg er den eneste i verden, der ikke har læst, men som jeg er nysgerrig på, men som jeg ikke kan tage mig sammen til – pyyyhh…

Anyways, her kommer et par af dem:

Ringenes herre-trilogien! ELSKER filmene! Men bøgerne? Jeg ville så gerne, men nej tak for en lang række naturbeskrivelser!

James Joyces Ulysses. Burde læse den, som den litterat jeg er. Men kan ikke. For vanskelig.

Sidst, men ikke mindst Jan Kjærstads trilogi.  Er startet flere gang, men kan ikke. Den fænger mig ganske enkelt ikke.

Reklamer

16 thoughts on “Bøger jeg aldrig vil læse”

 1. Sjovt. Tolkien er en af mine favoritter – den er blevet læst mange gange, siden jeg som 19 årig læste den første gang. Har aldrig tænkt over naturbeskrivelserne.
  Wergeland-trilogien er skøn læsning, jeg var så optaget af den, da jeg læste den for nogle år siden, jeg synes, at ideen med at fortælle den samme historie fra flere vinkler er helt fantastisk. Kæmpe læseoplevelse.
  Ulysses opgiver jeg på forhånd. Jeg hører den beskrevet som en af verdenslitteraturens store. Respekt. Jeg tænker, gab, gab!
  Dejligt, at der er bøger og læseoplevelser til os alle.

 2. Sjovt! Jeg har det på præcis samme måde med Ringened Herre! Gik simpelthen kold midt i anden bog! Jeg plejer ellers altid at gøre en bog færdig af princip, for guldet kan jo være til sidst. Men her gav jeg fortabt. Har flere gange sagt til mig selv, at jeg skal prøve igen, men der kommer altid lige en anden bog “i vejen”.

  Takker for din superblog til os bognørder! Elsker at få inspiration til det næste der skal læses

 3. Tolkiens Ringenes Herre står også urørt på hylden og griner af mig. Købte den endda på engelsk for at vedligeholde mine engelskfærdigheder – ha ha!

 4. Åh gud, Ringenes Herre får jeg heller AAALDRIG læst. Har faktisk heller ikke set alle filmene. Jeg tror, jeg stod af, da alle hypede dem. Ville som udgangspunkt læse bøgerne, før jeg så filmene (snob!) men nu er det bare blevet til, at jeg aldrig får gjort nogle af delene…(typisk). Er til gengæld gået igang med “Hvad med Kevin”. Og jeg er opslugt!! Vildt flot sprog, vildt mange tanker. Så god en start på en også hypet bog. Jubii.

 5. Har det som Marianne, at Ringenes Herre (og Hobitten) hører til favoritterne og er blevet læst mange gange. Jeg har heller aldrig tænkt over naturbeskrivelserne – før jeg læste hele baduljen højt for Pigebarnet, og hun var ved at gå kold på netop naturbeskrivelserne. Iøvrigt er den danske oversættelse ikke særlig god (altså, jeg går ud fra, det er oversættelsen, der halter), hvilket gør den svær at læse højt.

  Har ikke læst Jan Kærstad, men vil gerne. Ulysses springer jeg også over. Og så gav jeg forresten op 1/3 inde i Hvad med Kevin … Er det ikke bare skønt, at der er så forskellige bøgr, når der nu er så forskellige læsere 😀

 6. Hahaha jeg har det på præcis samme måde med Ringenes Herre! Filmene er nogle af mine absolutte yndlings, men jeg kan simpelthen ikke få læst bogen. Jeg er startet på den 2-3 gange, men har hver gang måtte give op, fordi den er så laaaaaaaangtrukken.

 7. Tak for ærlighed – og jeg melder mig i koret. De bøger har jeg heller aldrig haft held til at komme igennem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s