Pinselæsning for ungerne

Dejlig pinseferie! Dejlig, dejlig! I går opdagede vi en strand i cykelafstand fra vores hus! Jamen, vi har jo også kun boet her i fire år! Det var næsten som at komme til Aabenraa – på den gode måde. Strand, sten, både og vand. Og marker, skov og små oaser med træbænke og udsigt til det hele. Det var SÅ meget optur for mig, der er vokset op i en havne-/strandby! Dér skal jeg hænge ud i tide og utide!

Ferien bliver brugt til at læse – især Liv vil læse, og det har inspireret mig til dette indlæg om rigtig god, ny børnelitteratur til de mindste og de lidt større – skrevet af danske forfattere:

Allerførst må jeg nævne disse to

Christina Hesselholdt, som nogle mest kender som forfatter til voksenlitteratur, skriver mindst lige så godt til børn. Vi elsker disse bøger om Sola og hendes mor og deres dyr. Først har de kun kaniner, og dem er der så rigeligt arbejde med. Men så får de også hund, og så får de rigtig travlt. Rigtig gode bøger om at tage vare på kæledyr, og om at  tale godt sammen. Læs, læs, læs! PS. Bøgerne er også gode til større børn.

Og så er der bøgerne om Lasse-Leif! Og hans mor og Luske-Lise, hans dukke, der er så fræk. Lasse-Leif roder sig ud i mange ting, når han kæmper med at lære de ting, som alle børn skal lære; at smide sutten, at smide bleen, at tale, og så er der også bogen om, at Luske-Lise låser mor ude. Og mens mor står og græder på den anden side af døren, forvander Lasse-Leif og Luske-Lise stuen til et ragnarok! De har det sjovt, lige indtil Lasse-Leif savner mor!

Endnu en forfatter, som vi kender mest fra voksenlitteraturen er Ida Jessen. Men sammen med Hanne Bartholin har hun begået en rigtig fin serie om elefantbørnene Albert, Carl og Max, der oplever små hændelsesforløb, som prikker til følelser, som alle børn kender. Her er en oplagt mulighed til at få talt om, hvordan det for eksempel føles, når man har n god ven med hjemme, som ens søskende også gerne vil lege med. Der er indtil videre tre bøger i serien, og de er rigtig gode til vuggestue- og børnehavebørn.

Reklamer

5 thoughts on “Pinselæsning for ungerne”

 1. fedt! Elsker børnelitteratur – især når jeg bliver præsenteret for noget nyt. Der er helt sikkert nogle, vi skal have fat i på biblo næste gang. Carl-bogen er et stort hit herhjemme, kan jeg hilse og sige… 🙂

   1. Lige præcis. Enkel – men fyldt med eftertænksomhed. For hvorfor bliver han rasende, mor? Ja hvorfor mon….
    Rigtig god dag til jer også 🙂

 2. Tak for tippet!
  Tror de der Hesselholdt-bøger skal have et forsøg herhjemme.
  God 2. pinse-solskinsdag! 😀
  /Liv

  1. Dem skal I altså læse. Også fordi der er så god dialog mellem mor og datter! Og så kan man som mor så godt relatere til morens gøren! 🙂
   Rigtig god solskinsdag til dig, Liv!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s