Jeg jubler med massen!

Og så var det, at En kongelig affære var rigtig god! Og så var det, at jeg blev dødsensglad! For en gangs skyld var jeg en del af den jublende masse, der hylder denne pragtfulde film – og ikke mindst Mikkel Boe Følsgaards FREMRAGENDE præstation!!! Og ham kender jeg! Vi er like this

Nå, ja, måske ikke heeelt like this! Faktisk overhovedet ikke, hvis sandheden skal frem. Altså, han er svoger til min gode veninde Christina! Så jeg har flyttet med ham og været til fødselsdagsfest med ham. Ja, vi ER faktisk like this!

Anyways, han leverer et troværdigt, uforudsigeligt, ægte, følsomt og meget, meget flot portræt af den sindssyge (?!) kong Christian d. 7.!

Udover at filmen var virkelig god, var den også indehaver af en scene med en frygtelig replik: Dronning Caroline Mathilde er højlydt ved at føde parrets første barn. Ved siden af sidder, foruden hofdamer og jordemoder, en præst, som siger: “Så så! En dronning skal føde i tavshed – og med værdighed!”

Glup!!! Igennem hele CineMaxx gik et forarget og forskrækket sus fra kvinderne, mens de tilstedeværende mænner lo en uhumsk, mørk latter helt nede fra adamsæblet! Mage til forbandet frækhed!!!

Men jeg er inspireret og er nødt til at læse mere om denne interessante historie – især fordi jeg ikke havde nogen forudgående historisk viden om, hvad der ville ske i filmen. Alt var nyt for mig! Men snart læser jeg denne;

cover

Reklamer

16 thoughts on “Jeg jubler med massen!”

 1. Jeg kom til at zoome ind på billedet, fordi det var så mørkt, at jeg ikke kunne se dine like this-fingre (og hvis du laver like this-fingre, så vil jeg se dem). Men det var kun dine øjne, der blev større. Meget stirrende og intense på den mørke baggrund. Prøv selv, det ser helt vildt ud. Faktisk blev jeg en lille smule forskrækket …

 2. Filmen fik også mig i gang med at læse mere. Må jeg på det allervarmeste anbefale “Den afmægtige – en biografi om Christian 7.” af Ulrik Langen.

 3. Jeg er meget enig med dig! Var selv helt vildt begejstret, da jeg havde set filmen – du må hilse Kong Christian og rose for virkelig, virkelig godt skuespil.

 4. Hey altså – hvem passede pigerne?
  Har senest været i biffen en søndag eftermiddag for 2 år siden – alene, mens manden min var hjemme hos banditterne. Søndagen efter gik han i biffen – alene… Og SÅ kunne vi ellers diskutere filmen sammen!
  Så hvordan får du/i det til at hænge sammen?!? Det der med barnepige og film og popcorn og den uundgåelige drink og middag og… ja vi vil jo også gerne have tøj på kroppen! ;o)
  Nå nå. Bare så’n lidt semi-misundelig på at du har sneget dig i biffen er jeg. Vil vildt gerne se filmen – har set doku på DR2 om selvsamme (DR2 = den hemmelige kanal, som kun os med stueantenne ser).
  Stopper her. Nej er ikke fuld. Bare i sludrehumør :o) Liv

  1. Kæreste Liv! Jeg kommer ALDRIG ud med min mand!!! Er ALDRIG i biografen med ham. Men denne aften, denne gudsbenådede aften, var i i biografen sammen, fordi min søster passede børnene! Og det var uden drink, middag og pænt tøj!
   Hey, men også rart at gøre det alene – hellere det end slet ikke! Hvis du boede tættere på, kunne vi være biograf-venner!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s