Skide Rasmus-modsat!

Jeg ved virkelig ikke, hvad det er, der gør det, men jeg gider bare ikke hypede bøger! Jeg bliver så forbandet skuffet! Det er er det samme med film – er alle vilde med Scream 3, hader jeg den. Det er så sikkert som amen i de kirker, der ikke er lukkede.

Sådan var det med Knud Romers anmelderroste debutroman Den som blinker er bange for døden, sådan var det med filmen over så mange film Slumdog Millionaire, og sådan er det med alt, Lars von Trier laver. Var i særdeleshed meget forfærdet over Triers Dogville, der foregik på et sort gulv med hvide kridtstreger – hele filmen igennem! Som vi siger i Sønderjylland: “Det kunne jeg da selv ha’ lavet”! (Eller: “Det ku æ da sæl ha lauet! Mojn!”)

Men en gang imellem lykkes det for mig, at jeg smider min manglende sans for kunst, min Rasmus-modsathed, mine forventninger som gammel vinterfrakke – og bliver glædeligt overrasket! Bliver glad, hylder hobens smag, føler mig som ét med alle andre.

Sådan var det nemlig med Jordens søjler af Ken Follett!

Jeg slugte den, mens jeg klappede i mine små, fede, lysebrune hænder! For hvor var den god! Medrivende historie, gode personskildringer, langt forløb, der virkelig kom i dybden – og igen: En rigtig, rigtig god historie, rigtig, rigtig godt fortalt. Den var utrolig populær, og jeg forstod! Og jeg er faktisk slet ikke til historiske romaner.

Nu er jeg så gået i gang med toeren: Uendelige verden.

Jeg er kun en snes sider inde i den (elsker snese og dusiner!), og jeg nikker og smiler og slår mig selv på lårene over endnu en gang at blive forført af en god historie, som er godt fortalt.

Og nu er det så, at jeg bliver noget nervøs! I aften skal Uffemanden og jeg nemlig ind og se En kongelig affære med den dygtige Mikkel Boe Følsgaard, og den er om noget godt hypet og rost. Jeg VIL kunne lide den!

Reklamer

13 thoughts on “Skide Rasmus-modsat!”

 1. Åh det kender jeg godt! Virkelig! Også med tv-serier… Klovn fx. Det er jo sjovt, tror jeg nok. Men jeg kan slet ikke tåle massejublen og desuden kan jeg ikke li at krumme tæer så længe ad gangen…

  Håber filmen er god i aften!

 2. Uh hvor jeg kender det. Da alle løb rundt i vild ekstase over Dan Brown, sad jeg med hævede øjenbryn og havde, som drengen i eventyret, lyst til at råbe “Men han har jo ikke noget tøj på…!!!”
  Åh T, hvor jeg kender det med Klovn. Når alle griner hysterisk, sidder jeg med ondt i tæerne og bider negle. Godt at vide, at jeg ikke er alene!

  P.s. Det er en skønno-film… men vi kan godt sige, at jeg har sagt den er mega elendig… måske det hjælper 🙂

 3. 😉
  Ej, ja Dan Brown – ham og hans krimi fnyste jeg hånligt af!! Indtil jeg læste den længe efter alle andre, og blev fanget ;-(
  Godt, du sagde at filmen alligevel ikke var så skønno!!! 😉

 4. Åh, hvor jeg kender det.

  Jeg havde også en anti Klovn periode. Og har heller ikke fået set filmen.

  Jeg havde det også på samme måde med Jussi Adler Olsens bøger, som alle lovpriste som var de guddomme, eller sådan noget. Og så tog nysgerrigheden over mig, og jeg læste en af hans bøger, og så den næste og så den næste..

  Jeg var solgt. Og jeg læser ellers aldrig krimier.

  Jeg har også kun hørt godt om Jordens søjler, skulle man tage sig sammen og læse den? 😉

 5. skønne skønne bøger – jeg lod mig også fuldstændig betage og rive med af historierne ville ønske der var flere i samme serie som jeg kunne lade mig opsluge af! Håber aftenens forestilling lever op til forventningerne – god fornøjelse..:)

 6. Åhja, der er ikke noget som en hype, der kan ødelægge en ellers god oplevelse. ‘Trækopfuglens krønike’ blev en lost cause for mig. God, ja… Men så var den heller ikke bedre! Hvis bare min kæreste (+ resten af verden) ikke havde snakket om den i halvandet år…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s