Er seje piger gode i sengen?

Foreleden læste jeg en bog om en mor og hendes teenagedatter. Bogen er amerikansk, og de problemer, der skulle være så grelle mellem mor og datter, er på ingen måde overhovedet sammenlignelige med mig som teenager. Jeg skammer mig, dukker hovedet i flovhed og forsøger rødmende og hakkende at bortforklare. Men intet, ingenting, nada, kan ændre på det skarpt lysende faktum, at jeg var en røvirriterende, elendig teenager! Hidsig som bare pokker, snarrådig OG egenrådig som en anden Kurt Thorsen, og rapkæftet som en ung sønderjysk Lotte Heise.

Min far, der konstant prøvede at mane til besindelse, men som til slut forståeligt nok også blev tosset, og hans nye kone Lotte, der som forholdsvis ung og sprød mor til et børnehavebarn overhovedet ikke anede, hvad hun gik ind til, må have revet sig i håret og holdt hemmelige møder om min mulige udstationering i fremmedlegionen. I kid you not! Det var intet fangsy over mig, end ikke på det udseendesmæssige område – havde blot smækbukser og buskede øjenbryn.

Nå, tilbage til bogen. Der er godt, og der er skidt at sige om den. Det gode er, at bogen skifter mellem mor og datters synsvinkel, så man ser forholdet fra begge sider. Og at den tager emnet op om det at være tyk kvinde og mor. Det dårlige er, at bogen, der er en opfølger til en ret sjov chik lit-bog om at være en god tyk elskerinde, forsøger at sætte sig på to stole. Og det går dårligt. Historien forsøger på én gang både at være sjov, let, følsom og sentimental, og det lader sig på ingen måde forene!

Når det så er sagt, så åd jeg den mætte vuns, som jeg altid gør med chik lit, og nu også med chik lit-wanna be, jeg elsker den lette underholdning på en lad søndag og ja, sluger det råt. (Men med et hånligt smil om munden naturligvis – man er vel litterat!!)

Den mislykkede bog er:

Den bog, der lykkedes – altså i chik lit-genren, er:

cover

Slutteligt er der kun tilbage at konkludere, at de Seje piger ikke skulle have lagt sig i ske med en, der er God i sengen.

Og så glædelig 1.maj!

Reklamer

4 thoughts on “Er seje piger gode i sengen?”

  1. Åh, den havde jeg helt glemt. Jeg husker den også som læsværdig. Det var en bog, der cirkulerede i veninde-kredsen. Ha’ en skøn dag. Ses torsdag!

  2. Så sidder jeg med den tanke om den sidstnævnte bog i orginalsproget hed “God in bed” eller “Good i bed”… ‘hæhæ’

    Må indrømme at det er det eneste fornuftige jeg har hørt Jytte Hilden sige nemlig at “det er med sport som med sex, det er sjovere at være med end at se på” eller læse… ‘haha’

    Blogejeren lyder til at havde været nøjagtig lige så “fjollet” som alle os andre i den der ungdom – nogen gange når jeg hører min egen generation “kloge sig” så sidder jeg tilbage med tanken om at enten har de haft en røv(undskyld)kedelig ungdom eller også har de bare en elendig hukommelse… ‘smiler smørret’

    Jeg tror det der med sej “or not” både i sengen og udenfor handler mere om kemi end så meget andet – “mere kemi i skolen tak”… ‘hahaha’

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s