Helt utrolig selvstændig

Tit er det rart at være to selvstændige under samme tag. Uffe og jeg forstår hinandens lyst til at arbejde, forstår hvor tilfredsstillende det er, når arbejdet lykkes. Når en ordre går hjem, et salg går igennem. Men lige så tit kæmper vi om at komme til at arbejde, diskuterer hvis tur det er til at hente, købe ind, lave mad. Det er tidspunkter, hvor det er en ulempe at være to selvstændige under samme tag. Vi diskuterer med andre ord, hvem der har mest ret til at arbejde; Uffe med sine 15 ansatte, eller nystartede mig i min enkeltmandsvirksomhed? Vi kan selv tilrettelægge vores arbejde, men så er arbejdstiden jo også til evig diskussion. Men vi arbejder også begge under deadlines, og så giver det sig selv, hvem der har mest ret – den med deadlinen. Det er noget, vi forstår og respekterer.

I dag har Uffe arbejdet længe, det skal han også i morgen, og så føler jeg mig straks lidt uretfærdigt behandlet , og kræver højlydt min ret til arbejdstid. Og så tier jeg helt musestille med, hvor dejligt det også er at have eftermiddage med pigerne, hvor meget jeg ikke kan stå for at føle mig tæt på dem, kende dem. Jeg har Uffe mistænkt for at have det på samme måde. Men vi kan jo ikke sådan gå og sige det højt, for vi er jo selvstændige og skal have hevet pengene hjem, og vi elsker jo også vores arbejde. Og sådan kører det, og der er ingen løsning, og det er okay. For det er vel egentlig et privilegium at holde af begge ting. Eller er det sådan noget, man ikke må sige i jantelovens Dannevang?

Og da jeg ville finde skønlitteratur om emnet, ja, så kendte jeg ikke noget. Romaner om diskuterende iværksætterfamilier hænger ikke på træerne. Men det gør til gengæld romaner om at finde sig til rette i verden, om at lede efter sin plads i verden, her får du et par bud:

Ned til hundene af Helle Helle. Om en kvinde, der opfyldt af diffus sorgfyldt længsel, søger ud i yderkanten af Danmark. Og møder en anden kvinde, der mestrer at leve i nuet. Mestrer tilfredsheden.

Sorg og camping af Lone Hørslev. Endnu en kvinde med en diffus længsel og en følelse af ikke at kunne finde ståsted i et lille samfund. En følelse, der bliver forstærket i mødet med en sprudlende, stærk og bevidst kvinde, der godt kan leve uden omverdenens accept, men ikke uden en mand.

Reklamer

6 thoughts on “Helt utrolig selvstændig”

 1. Puhaa, hold da op. Sjældent har jeg følt mig så ramt. Det her kunne lige så godt handle om os. Ret præcist endda. Gisp. Men ja, uanset om det er ret og rimeligt, uanset om andre forstår det – så nyder vi også begge dele. Og sådan er det vel også nødt til at være, når man har sit eget? Den indre drivkraft er det vigtigste tandhjul i urværket. Men puha, det er alligevel svært nogle gange.
  Begge bøger er vidunderlige! Jeg tror faktisk, jeg vil læse Hørslev igen….

  1. Det er en af de store fordele ved at blogge: Man lægger en smule af sig selv ud i verden og får støtte og samhørighed tilbage. Dejligt, når vi er flere om den samme følelse – det gør den nemmere at bære. Jeg er så glad på dine vegne over at du er sprunget ud som selvstændig! Det er så fint, det I har gang i!

 2. Endnu engang formår du at ramme noget helt centralt, Amrit. Jeg føler mig også ramt, og det endda, selvom vi er ikke selvstændige hjemme hos os. Din beskrivelse rammer ikke kun iværksætterfamilier, men rigtig mange moderne (børne-)familier, hvor både mor og far har et job, hvori de engagerer sig.

  Jeg hylder din positive tilgang i stedet for at fokusere på det evige dilemma mellem arbejds- og privatliv. Det ER et evigt dilemma og et vilkår, men det ER jo netop også et privilegium. Så tak for den start på dagen. Det vil jeg forsøge at gøre til mit mantra!
  Og når nu bøgerne om dilemmaet/privilegiet ikke er skrevet – skulle du så ikke forsøge at gøre det?
  🙂

  1. Jeg sad også, mens jeg skrev indlægget, og funderede over, om ikke ovenstående er tilfældet i alle børnefamilier. Det tror jeg, det er.
   Måske jeg skulle kaste mig over at skrive en bog om emnet!
   Rigtig god dag til dig – på arbejde og hjemme!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s