Her vil jeg bygge og her vil jeg bo!

Fuck det, jeg vil bo i New York! Jeg vil så gerne bo i New York! Aldrig i mit liv har jeg følt mig så hurtigt  hjemme et sted som i New York. Og Brooklyn. Manhattan og Brooklyn. Nerven, pulsen, hastigheden, venligheden, parkerne, servicen, lyset, bygningerne og mulighederne. Vi har været der på ferie både med og uden tøsebørnene, og det var lige godt hver gang. Jeg drømmer om at flytte derover, drømmer om at gøre byen til min, om at give den til mine børn og mand. Men jeg ved sgu ikke, om Uffe vil have den?! Han ser nervøs og småtsmilende ud, hver gang jeg kaster rundt med arme og ben i min iver for at fortælle, hvordan drømmen skal udleves. For jeg VED, det kan lade sig gøre. Det eneste, eneste problem er Anine, der går i skole. På en god skole. Sådan en skole, som man skal være heldig for at komme ind på – og det er hun, altså født under en heldig stjerne. Men mit hoved arbejder som en nøddeknækker på at løse problemet, så lur mig om ikke den kommer, løsningen. Indtil da vil jeg kigge på billeder og læse romaner, der forgår i byen. Så bor jeg der for en lille stund.

Anine på klaveret fra BIG!

Vinduespudsere på arbejde – giver jobbet et helt nyt perspektiv!

Liv indtager Central Park

New York er fuld af overraskelser og oaser…

og de bedste legepladser…

for både små…

og store.

Det litterære New York: Roman, digte og krimier, der foregår i New York:

Colum McCann: Lad kun verden tumle sig. Læs min anmeldelse her.

Naja Marie Aidts digtsamling: Alting blinker. (Læs min omtale her).

Krimiserien af Walter Mosley om antihelten, den stoiske, men trætte ex-bad guy: privatdetektiven Leonid McGill. Indtil videre er de to første bind udkommet på dansk:

Reklamer

15 thoughts on “Her vil jeg bygge og her vil jeg bo!”

 1. Jeg kan høre at jeg har noget til gode. Har boet i Canada – men sorry, USA har aldrig trukket i mig. Men HVIS… hvis jeg en dag alliwl tar afsted blir det naturligvis The Big Apple og San Francisco der trækker…

   1. Jow jow – æææælsker Canada. Pragtfuldt land og dejlige mennesker. Storslået natur, kæmpe storbyer og bare fantastisk!

 2. Jeg hører dig! Jeg har det på nøjagtig samme måde, vi har nogle venner, der bor i Easton udenfor NY. Et par timer på bussen, og så er man i NY.

  Alle kender alle i deres community. Alle hjælper alle. Alle interesserer sig for alle. I Danmark siger man ‘kom bare forbi’ og mener det ikke. I Easton mener man det. Også hvis du er venners venners venner. Bare kom!

  Jeg ville elske det så meget, men jeg kan ikke overskue hvordan?!

  Gitte K

  1. Okay, du har så den pæneste blog, jeg har set!!!
   Og hvor er du sød, jeg kontakter dig gerne for kontaktinfo, når og hvis den tid kommer, hvor vi kan være der i længere tid! Uha, Naja Marie Aidt i Brooklyn ville ikke være en dårlig ting!!!

 3. Kan desværre ikke helt følge dig med NY, men kan følge dig på trangen til at rejse ud, prøve noget andet, bo et sted der kan noget mere end DK. Og har vi ikke alle en undskyldning for hvorfor det ikke lige skal være nu? En dreng fra min folkeskole tog med sine forældre ca 1 år og han gik i skole mens de var afsted, så da han kom hjem forsatte han i vores klasse (dog med den fordel at han totalt overgik os alle i engelsk). De unger er super seje til sprog og ret gode til at omstille sig – måske det mere er manden der skal lokkes 🙂 Ellers god tur i drømmene og bøgernes univers – der forsætter jeg lidt endnu pga manglende økonomi til at rejse!

  1. Merete, elsker historier, som den du fortæller om drengen fra din klasse. Jeg ved, det kan lade sig gøre! Ved bare ikke, om vi kan holde hendes plads, fordi der er venteliste til skolen. Men det kan jo undersøges!
   Og Louise, jeg skal da så meget læse din bog – hvor udkommer den?

 4. Hvor er det sjovt. Jeg har det på nøjagtig samme måde. Jeg føler mig også hjemme i New York. Der er bare det lige aber dubai, at jeg aldrig har været der. Men jeg VED jeg vil føle mig hjemme der, og har det ligesom dig. Jeg vil BO der, jeg vil mærke pulsen, jeg vil snuske rundt i støvede små bogcafeer og læse dagen lang, jeg vil stalke forbi Siri Hustved og Paul Austers hus, og lægge på lur om natten, jeg vil ligge på græsset i central park og lytte til byen. Jeg vil også gie New York til min mand, men han er også lunken. Kan ikke engang få ham overtalt til Amsterdam, og han er endda hollænder. Hey – jeg får en god idé. Hvorfor tager du ikke bare mig med til New york. Jeg kender dig jo allerede. Sådan føles det i hvert fald. Og når jeg ikke kan få Maren med til Amsterdam, som jeg så ihærdigt har prøvet på, så må jeg for pokker da kunne få dig med på New York. Vi kalder det bare litteraturinspirationstur. Vi trækker det fra i SKAT. Jeg har tjekket med dem. Såån da…..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s