En rose og en bog

Et eller andet sted i Spanien i dag giver én en blomst og en bog til en anden. Ja, faktisk gør mange det for at fejre Verdens Bogdag – en tradition fra den katalonske del af Spanien, hvor man fejrer Verdens Bogdag ved at give det ovenstående til en, man holder af. Fint, ikk! Og UNESCO har så i forlængelse af dette udpeget dagen i dag, den 23. april, til bogens og ophavsrettens dag. Og i mange lande verden over markerer man dagen med forskellige arrangementer, også her i lille Valby. For i aften skal jeg og min skrivemakker og (bog)veninde Lea og jeg til arrangement på Vigerslev Bibliotek. Vi skal lytte til Lone Hørslev, der taler om sin roman Sorg og Camping, som jeg personligt var meget glad for.

Men som den bogblog, denne blog jo er, vil jeg markere dagen ved at forære dig og din litterære sjæl en blomst og et digt. Digtet er fra Søren Ulrik Thomsens meget fine og anmelderroste samling Rystet spejl. Den handler meget om tidens gang og erkendelser, der kommer af tilbageblik.

Værsgo’

Et kort øjeblik når jeg vågner

har jeg glemt

at kastanjen overfor er fældet

og at bøgerne af min ungdoms stjerner

gule og bulede

står i en kasse på gaden

til ti kroner stykket

ja, selv at du for længst er væk.

Men i næste sekund

har jeg indhentet alle tredive år

og hen under aften

oven i købet fået en fremtid

før natten tar mig tilbage.

 

Reklamer

7 thoughts on “En rose og en bog”

 1. Tak for digtet og god bogdag til dig også:)

  Jeg faldt for ganske nylig over dette fragment af Frank Jægers sjæl. Det handler også om tidens gang:

  Din lille varme haand sad fast i min,
  og der kom blæsten rendende med sin.
  I vejens vaade blanke asfaltaa
  drev mange flere blade, end vi saa.

  Smukt og sandt. Især hvis man selv har gået mange timer i regn med en lille hånd i sin.

  /Mads

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s