Aaaafrikaahh

Okay, forsvunden biblo-bog fundet ved ekstra grundig rengøring under seng. Pyh, orker ikke flere gyldne håndtryk med biblo. Det var den der Tilfældets gud, der virkede vildt god og foregik i Afrika. Men nu har den været væk så længe, at den af en eller anden grund føles som læst. Det er også ligemeget – er allerede i gang med en anden, der også foregår i Afrika.

Har fået en værre fimmel med Afrika – først var det Ejersbos Eksil, der foregår i Tanzania; hvide tilflyttere, der har boet i Afrika så længe, at de er blevet en hybrid af flere nationaliteter – og føler sig afrikanske langt ind i sjælen. Så var der Lilla hibiscus og En halv gul sol af Chimamanda Ngozi Adichie. Insiderperspektiv på nigeriansk hverdagsliv i et modsætningsfyldt land med borgerkrig og et liv, der både skal leves og overleves. Og så naturligvis Lille Bi i Chris Cleaves Den anden hånd. Om at være et ungt menneske på flugt, om mellemmenneskelighed eller mangel på samme, om de ulykker, der uheldigvis sker i nogle lande, og om at føle sig fremmed for sig selv.

Ja, Afrika er hot i litteraturen i disse år – og med god grund. Det er blod, puls, varme, nerve, kærlighed, uretfærdighed, med velsignelse af de få, rigt på temperament, kultur og seje mennesker. Det er anderledes, eksotisk og hot, og det er for det meste pissegodt skrevet (ihvertfald dem jeg har nævnt), og klart min tid og min læseglæde værd!

Hvis du som jeg eeeeelskkeeeeedeee Blood diamond med lækre Leo, så vil du elske bøgerne – samme stemning, samme røde jord, samme sejhed.  Read it and weep!

Reklamer

2 thoughts on “Aaaafrikaahh”

    1. Den skal bestemt heller ikke underkendes! Har dog fået den ødelagt lidt af et oplæg på uni, der påpegede Blixens racistiske undertoner!! Men kast dig iver de andre – de er det værd!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s