Den rejsende bog!

Kaffe og T. har givet mig alletiders tip om rejsende bøger – og det skal I ha! Jeg er jo tosset med innovative bud på, hvordan litteraturen bliver nærværende i hverdagen – og elsker, når der er samspil mellem læserne og læseoplevelserne. Og det initiativ, jeg er blevet tippet om, handler lige netop om det:

Anders Nepper-Christensen, der er initiativtageren, skriver sådan her:

“Jeg/man giver en boggave til en udvalgt bekendt, som læser den og efterfølgende giver bogen videre som gave til den næste udvalgte person i sit netværk. Og så fremdeles. Så du skal altså bare læne dig tilbage og glæde dig ved tanken om, at en bog måske er på vej til dig. En bog, som en af dine venner har tænkt, kunne gøre lige netop dig godt.”

“Det sjove er, at man efter endt læsning oftest med det samme har en god fornemmelse for, hvem i ens eget netværk pågældende bog vil matche godt, som den næste i rækken. En person, som ud fra ens kendskab til vedkommende, vil få inspiration og glæde af lige netop denne specifikke læseoplevelse. Så bøgerne skifter hænder med omtanke og bliver en gave igen og igen. Bogen tænkes pakket pænt ind i gavepapir med gavebånd og til-og-fra-kort, så der er gjort noget ud af næste skridt på rejsen. Den bliver til en begivenhed.”

Fedt! Der er 77 bøger i omløb lige nu, og du kan se listen og mere til her. Jeg synes, at jeg vil nævne, at alle bøgerne på en eller anden måde er relateret til New Age-tanken og spiritualitet i det hele taget – bare så du kender spillereglerne.

Reklamer

7 thoughts on “Den rejsende bog!”

  1. God ide. Jeg står bare lidt af på New Age og selvudviklingsbøger – det kunne endda tænkes, at jeg kunne blive en smule fornærmet, hvis nogen fx gav mig: Elsk lidt mere; Lær dig selv at kende; Opdrag dine børn; Lyt til dig selv; Ryd op!. Derimod synes jeg, at en god roman, som man synes en anden skal have oplevelsen af, er en rigtig god ide at give videre. Jeg iler ud efter gavepapir – hm, hvilken bog vil jeg nu af med (den var værre!)

    1. Ja, jeg står nemlig også lidt af på det! Hihihihihi – havde slet ikke lige fanget at det kan fornærme mere end glæde!! Men du har så evigt ret! Især de titler, du nævner – yak!! En roman derimod – ja tak! Ideen er bare så pissegod!

  2. Rejsende bøger eksisterer over hele verden. Når du rejser og tjekker indpå et hostel, kan du enten gratis eller for et lille beløb, bytte din bog til en anden. Dermed efterlader du din bog til videre rejse. Det koncept har eksisteret lige så længe, der har været hostels og rejsende mennesker.

  3. Kære alle. Jeg fandt helt tilfældigt denne tråd, hvor I taler om ideén med “rejsende bøger”, og hvor mit tiltag “Bogrejsen” også nævnes. Det glæder mig, at der linkes hertil, og at der er flere og flere, som opdager “Bogrejsen”. Tak for det. En af de ting, som nævnes er, at den gode ide i projektet, som tilsyneladende tiltaler mange, desværre også kan være lidt af et “turn-off” for dem, som ikke er vild med litteratur af spirituel karakter. Selvudviklingsbøger mm. Og som derfor IKKE har lyst til at modtage en sådan. Den problematik, eller kritik, har jeg mødt flere steder efterhånden, og derfor har Bogrejsen´s type af bøger også taget en drejning henimod et bredere sortiment. Den har jeg taget til mig. Derfor handler projektet stadig grundlæggende om at dele læseoplevelser med andre mennesker. Det er det centrale i det, – og ikke hvilken type af litteratur, som “rejser” rundt. Tanken er at dele og glæde. Så, nej, – der er ikke nogle “spilleregler” her om, hvilke bøger, der er ok og bedre end andre til at indgå
    i bogkredsløbet. Sagen er bare den, at een af mine interesser er det spirituelle, og derfor er en del af de nu lidt over 100 bøger, som pt er sendt ud i verden af den karakter. Dem har jeg selv sendt af sted (givet til folk), for at kunne sætte den første “bølge” igang. Men det faktum skal bestemt ikke fraholde andre i at registrere og tilføje litteratur til Bogrejse-kredsløbet af en hel anden karakter, som har betydning for dem/Jer. Der vil meget snart på hjemmesiden findes et LINK: “Ny bog” til selv at kunne tilføje en af sine egne bøger til kredsløbet. En bog man gerne selv vil give videre til verden. Så vil der også helt automatisk komme et bredere sortiment ind i projektet.

    Bedste hilsner, Anders Nepper 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s