Et lesbisk kærlighedsforhold, som man kender det

Jeg gider altid godt at vide, hvad der egentlig sker hos lesbiske. Jo!  Og da jeg fik Baby Jane ind af brevsprækken, kunne jeg fint udforske emnet på nærmeste hold: Helsinkis lesbiske, den populære pige, to forelskede kvinder. Og så var det, at jeg fandt ud af, at der sådan set ikke er så meget andet på færde blandt lesbiske end kærlighed. For det kærlighedsforhold, der beskrives i bogen er et kærlighedsforhold som så mange andre; forelskelse, kan ikke få nok af hinanden, lidenskab der kammer over i raseri og i andre kærlighedens mange udtryk. Vilde som milde.

De to elskende kvinder skaber sammen Susanna; en postordre-person, der for penge sender sit brugte undertøj, tamponer og strømper til alle de interesserede mænd. ‘Hun’ annoncerer på tekst-tv af alle steder, og forretningen går strygende. En postordreforretning, der blev startet dels af gedigen pengenød, dels af panikangst hos den ene af de lesbiske, den populære, der kun er ude om natten og til sidst slet ikke.

Og mens hun lukker ned for omverdenen, lukker hun sig inde med sin elskede, der i mellemtiden er blevet en slags ven. Og sammen lukker de op for at lukke ned. En kringlet beskrivelse? Læs den og fortæl mig om den kan sættes på formel?!

Oksanen har gjort det igen: skrevet en roman om den menneskelige psykologis krinkelkroge, og som i de foregående romaner, er det også i denne gjort fantastisk.

Reklamer

3 thoughts on “Et lesbisk kærlighedsforhold, som man kender det”

  1. Jeg læste Sofi Oksanen ved en tilfældighed, kan man godt sige – en veninde havde en bog liggende på sofabordet – jeg læste bagsiden og drillede hende med at det nok var den moderne kvindes svar på Barbera Cartland – hun ærtede mid så jeg var jo nærmest ‘tvunget’ til at læse den – og må sige at jeg har ædt mine ord igen… ‘smiler’

    Det var “Stalin’s Cows” – har så læst de 2 næste “Baby Jane” og “Puhdistus” – må sige at jeg synes 1’eren og 3’eren er de 2 bedste – er der forresten ikke noget med at “Puhdistus” skal filmatiseres eller har jeg hørt forkert – lur mig om ikke Sifi Okasanen på et tidspunkt bli’r begavet med Nobel’s Literaturppris… 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s