At være uundværlig – og lidt om taknemlighed

Det er sent om natten. Jeg sidder ganske stille i min egen stue. Er stået op igen, kan ikke sove. I dag har jeg rejst i 12 timer, og jeg er overvældet og overtræt. Overvældet over, at åndedrættet fra en stor, sovende mand og to små, sovende tøser kan gøre mig så rolig. Og give mig så stærk en følelse af at høre til et sted. Jeg er vist taknemlig.

Når alt kommer til alt, er det de nærmeste, der betyder det meste. Har lige læst Naturlige fjender af Lone Hørslev- en lille roman om vores relationer til andre. Det er pudsigt som nogle mennesker kan være selvtilstrækkelige længe, men ikke tilstrækkeligt længe, for de har også brug for andre. Og det er tankevækkende, at nogle mennesker ikke kan lade være med at forestille sig, at græsset er lidt grønnere ovre på den anden side af hækken, i nabohuset, hos veninden. Og det er træls, hvordan nogle mennesker bare ikke kan holde ud at være glade. Men konstant må søge ud til afgrunden og kigge ned i den for at mærke, de lever.

Når jeg står op i morgen med mine døtre, der har savnet mig, og min mand, der har savnet mig, så vil jeg prøve at være taknemlig. Så længe jeg husker det.

Reklamer

8 thoughts on “At være uundværlig – og lidt om taknemlighed”

 1. Det er vist meget menneskeligt at være “fjernsynet” i stedet for “nærsynet”
  – man kan se det meste på afstand men det kniber nogen gange med at se det tæt på… 😉

  Nogen gange er man også bedre til at værdsætte det man ikke har, fremfor det man har
  – men det der er tæt på skal man måske mere selv påvirke for resultat,
  mens det på afstand mere påvirker een end man påvirker det… 😉

  1. Og lige præcis dér tror jeg, du ramte hovedet på sømmet:men det der er tæt på skal man måske mere selv påvirke for resultat,mens det på afstand mere påvirker een end man påvirker det….
   Well put!

 2. Taknemmelighed er godt. Og svært. For vi er mennesker, og utaknemmelighed og at ville endnu mere end det, vi har, ligger så dybt i os. Men ind i mellem, når den rammer os, lykkefølelsen, så er det godt at huske at være taknemmelig. Også blot for en kort stund.
  Tak for dit indlæg, Amrit. Jeg vil prøve at være taknemmelig i dag. For jeg har alting. Jeg er elsket og jeg elsker.
  Dejligt, at du har haft en god rejse, og dejligt, at du er glad for at være hjemme igen 🙂
  Knus til dig og god Påske (som jo for mig netop har en hel masse med taknemmelighed at gøre)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s