To dugfriske nyheder! En fra mig, en fra norden!

En fanfuckingtastisk nyhed:

Efter utallige forespørgsler (tak, begge to!) udbyder jeg nu det første skrivekursus i en række af flere! Min medunderviser Heidi, som blandt andet har undervist i formidling på RUC, og jeg har tilrettelagt et kursusforløb, der handler om at finde ind til lige præcis det, du skriver på, så du kan opleve at skrive friere og klarere. Se meget mere om det i morgen, hvor jeg præsenterer det. Vi glæder os helt vildt!!!

 

En anden lige så spektakulær nyhed:

Nordisk Råds Litteraturpris blev overrakt i den forgangne uge og gik til norske Merethe Lindstrøm for romanen ”Dager i stillhetens historie”.

Jeg kendte hende ikke i forvejen, men efter sigende skulle hun være en absolut værdig vinder! Romanen er en skildring af et familiedrama: Et ældre ægtepar har indgået en tavs overensstemmelse om at fortie en fortid, der dog ikke lader sig tie ihjel, men istedet er allestedsnærværende.

Et af kriterierne for at få prisen er at have begået et værk af ekstraordinær litterær kvalitet, og bedømmelseskomitéen hædrer ”Dager i stillhetens historie” med disse ord:

”I en stilfærdig, præcis og eftertænksom prosa fortæller Lindstrøm om hvordan en dramatisk fortid langsomt bryder ind i en ældre kvindes liv og bevidsthed.”

Stilfærdig, præcis og eftertænksom prosa… mums, lige mig. Håber, den snart bliver oversat til dansk. Forlag, apport!

 

Reklamer

1 thought on “To dugfriske nyheder! En fra mig, en fra norden!”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s