En guldåre i hverdagen

Forleden blev Ping-prisen uddelt. En pris med rødder i Storm P,som bliver givet til illustratorer og tegnere i forskellige kategorier. Prisen har været død i en årrække, men er nu genopstået. Og jeg er så begejstret for den tegner, der fik prisen for bedste nettegneserie: Signe Parkins & Drawings af Signe Parkins.

Her er priskomiteens fine og præcise begrundelse for at give Parkins prisen:

“På Signeparkins.blogspot.com udspiller sig en hverdag som så mange andre. En lejlighed i Århus, to små børn, en partner og freelance-illustrationer: Ingredienserne i Parkins’ dagbogstegninger er ikke unikke. Men det er måden, de tilberedes på.

Signe Parkins’ menneskefigurer er duknakkede med spaghettilemmer, der slår krøller i luften. De ser ofte trætte eller bekymrede ud. Perspektiverne i hendes bylandskaber og lejlighedsinteriører er forvrængede, og de forklarende tekster er lakonisk konstaterende: ”I dag besøgte vi olde i hendes nye ældrebolig.”

Men der er altid mere på spil, end man ser ved første øjekast. Især når knudrede fantasivæsener gør deres entré midt i hverdagsoptegnelserne og udtrykker alt det, der ikke kan sættes ord på: Tunge stemninger, svære følelser. Som det mutte sneglevæsen, der svæver over tegningen af Parkins og hendes familie på besøg i oldes ældrebolig.

I ”Signe Parkins & Drawings” er det ikke det nyfigne kig ind i et andet menneskes hverdag, der driver læsningen. Det er Parkins’ personlige og stemningsmættede skildring af situationer, de fleste af os kan nikke genkendende til, som gør skitsedagbogen til årets bedste nettegneserie 2011.”

Så fint!

Her er seneste bekendelse fra Signe Parkins’ hånd:

Og her er nogle af mine yndlings – fine, ærlige og rørende:

 Tag et kig ind til hende en gang imellem – hun er din tid værdig!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s