At være rigtig voksen 2

Fortsat fra her.

Nå, men blæste ind ad døren hos revisor i uhyggeligt kontorlandskab. Revisor var intet steds at se. Faktisk var der ingen overhovedet; helt stille og forladt var der. Følte mig straks hensat til Cormac McCarthys udbrændte stenørken af et landsskab i The Road. Nå, tørrede falsk smil af munden og gik ind i kampen. Efter en del lukkede døre endte jeg med at stå i en slags hobbyrum for malere eller sniffere, men så fik jeg øje på mikroskopisk henslængt skilt på gulvet lidt længere nede af gangen: Revisoren. Lovede ikke helt godt for den talmæssige omhyggelighed med deres lemfældige omgang med skilte, men jeg bankede på, åbnede døren på klem, stak mit brede fjæs indenfor, og råbte, som jeg jo gør i stedet for at tale, til de eneste to damer, jeg kunne se, at jeg havde en aftale med revisoren. Han dukkede straks op bag ved den dør, jeg holdt halvt lukket, kastede et blik på min uordentlige taske, der i mellemtiden åbenbart havde kastet op ud over sig selv og gennede mig ind et tilstødende lokale. Her satte han sig over for mig i en sort lædersofa og lænede sig lidt tilbage. Ventede åbenbart på udspil fra mig, der knugede min mappe med kvitteringer ind til mig og grinede. For det gør jeg også altid. Jeg grinede og grinede som en tosse, mens jeg fortalte, at jeg ingen forstand har på tal. Sagde derefter nej til alle hans spørgsmål, fx om mit regnskab balancerede, og om jeg havde bilag med mig. Men fik tiltrængt ros for at have sat fakturaer i nummerorden! Fniste igen.

Indtil meget sød og meget tålmodig kvindelig regnskabsmor langsomt overtog seancen med mig. Tryg og glad sad jeg og vippede med tæerne i sofaen, mens hun bid for bid åd hele mit regnskab, så jeg aldrig mere skal have noget med det at gøre. Velmenende revisor påpegede det fornuftige i selv at bogføre løbende for at spare penge, men jeg sagde på vigtig freelancer-24-7-måde, at jeg hellere ville bruge min tid på det, jeg var god til! Og lade dem om det de er gode til. Jo sgu. Skal så bare her lidt ud over croissanterne og kaffen.

Anyways, revisor og co. har nu adgang til alt om mig, og jeg mener alt. Håber bare jeg stadig har stemmeret. Men jeg er fro. Venter nu på resultatet, men det har jeg også allerede lagt bag mig.

 

Kh strudsen Amrit

 

Insisterer på let og glad stemning og læser Kasper Syhlers Patterson – sort ko, hvid mælk:

For Liv læser jeg med blandede følelser Strudsen Rasmus af Clevin:


Reklamer

9 thoughts on “At være rigtig voksen 2”

 1. Kære Amrit
  Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor der er så mange kvinder, der synes det er en dyd at fortælle meget detaljeret om, hvad de ikke kan finde ud af. For det er jo ikke rigtigt. Selvfølgelig kan du finde ud af at lave et simpelt skatteregnskab i en enmandsvirksomhed, det er ikke sværere end pensum i syvende klasse. Du gider bare ikke sætte dig ind i det. Og det er altså helt i orden! Det er der så andre der godt gider og vupti har vi en arbejdsfordeling (som du også selv kommer ind på til sidst). Jeg bliver lidt trist, når jeg rammer ind i et blogindlæg som dette, for selvom det krydres med lidt ha-ha, så er det en unødvendig nedgørelse af dig selv. Jeg tror godt, jeg forstår mekanismen, som er noget med at vise andre, at det er ok ikke at være perfekt. Et ædelt mål. Det er mere måden jeg angriber. Det kan godt gøres – og stadig morsomt – uden at fremstille sig selv som en lille og fjollet på Se mig, jeg kan ikke finde ud af det-måden.
  Tag det i øvrigt ikke for personligt – det er en generel tendens jeg påpeger, som jeg ser mange steder og bare lige genkendte her til morgen ved dit indlæg. Og i dag havde jeg tilfældigvis tid til at reflektere og respondere 🙂

  1. Kære Triaka.

   Wauw! Der fik du sendt mig lige direkte i tænkeboks! Og det skal du have tak for!

   Jeg hylder ærligheden og det selvironiske frem for selvhøjtideligheden. Og det gør jeg blandt andet fordi vores samfund er blevet så seriøst, indelukket og fordomsfuldt. Vi higer efter perfektionisme, og især vi kvinder ligger under for massivt præstationspres – ikke i forhold til mændene, men i forhold til vores bejlen og pejlen over for andre kvinder. Vi søger accept – især i morrollen, men kan ikke leve op til kravene. Du forstår mekanismen, der er tale om: Flawsomeness. Jeg skrev blandt andet om bloglands, og dermed også min, tendens til den i dette indlæg: https://amritmariapal.com/2012/01/22/jeg-ved-det-ikke/

   Du taler om nedgørelse, jeg taler om at tage pis på mig selv. Vise andre, når jeg virkelig ikke kan finde ud af det. Og jeg bruger humoren og ironien til at fremstille det med, men også som en slags skjold mod omverden: humoren bliver mit helle og min sikkerhedszone. Det kan der være noget sårbart over i sidste ende. Og det gør ikke noget.

   Når det er sagt, kan jeg ikke være mere enig med dig i, at vi, især kvinder, skal blive tusind gange bedre til at stå ved os selv og det vi er gode til. Jeg er god med litteratur, til at skrive de tekster og artikler jeg lever af, men jeg er fanme dårlig til tal og går i barndom, når det kommer dertil.

   Træd indenfor i min blog, kig dig lidt omkring, og mærk stemningen generelt. Den er det værd, og du er velkommen!

   Kh Amrit

   1. Oh det har et navn. Flawsomeness, det var et godt ord og spot-on. Ja, det er nok Nynne-tendensen, som jeg er blevet lidt træt af, og selvom du kalder det at tage pis på sig selv, vil jeg stadig mene, at der ofte ligger en subtil nedgørelse som kan undgås – men det er en svær balancegang. Nå nok om det, tror vi er meget enige alligevel. Og selvfølgelig skal man have lov at gå i barndom. Skal i øvrigt bemærkes, at jeg bestemt synes, der er rart at være på din blog, og at det er rigtig fint med kombi af hverdag og litteratur anbefalinger.

  1. Du er skarp 😉 Fordi jeg har det meget svært med at sige neger så mange gange i træk. Er dødsens bange for at det forringer mit barns sociale intelligens 🙂 Og jeg mener det faktisk.

 2. Ej, der er jo intet at være nervøs for. Hvis du ikke har lavet det, fordi du ikke har taget dig tid til at sætte dig ind i reglerne, så er det bare at sige det til den rare revisor. Det er meget nemmere for dig og for ham/hende. Revisoren “er jo bare et menneske på godt og ondt”, og mon tro du er den første som ikke har bogført løbende? 😉 Du gør det skide godt (med det “du er god til”), så ret ryggen næste gang du skal til møde med revisoren 🙂 Hilsen en trofast læser, som tilfældigvis er revisor 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s