Fra en bognørd til en anden

Jeg får af og til mail fra nogen af jer, I love it! I fortæller mig om jeres læseoplevelser, I love it! Sent i nat fik jeg en mail fra Karina, som har bloggen En tur i kulturland. (Jeg kender godt det der med at skrive sent om natten – det er som tankerne flyder mere frit og uhindret.) Før hun sendte mailen, skrev hun dette indlæg, som jeg virkelig synes, du skal læse. Det er fine, ærlige og præcise refleksioner.

Andre fine, fine tanker om, hvordan kærlighed til litteratur farver en piges liv, kommer fra den unge Rosemarie Urquico. Hun har skrevet det i opposition til den amerikanske forfatter Charles Warnkes ‘You Should Date An Illiterate Girl’. Et par af Rosemarie Urquicos betragtninger lyder sådan:

Date a girl who reads. Date a girl who spends her money on books instead of clothes. She has problems with closet space because she has too many books. Date a girl who has a list of books she wants to read, who has had a library card since she was twelve.

If you find a girl who reads, keep her close. When you find her up at 2 AM clutching a book to her chest and weeping, make her a cup of tea and hold her. You may lose her for a couple of hours but she will always come back to you. She’ll talk as if the characters in the book are real, because for a while, they always are.

 You will smile so hard you will wonder why your heart hasn’t burst and bled out all over your chest yet. You will write the story of your lives, have kids with strange names and even stranger tastes. She will introduce your children to the Cat in the Hat and Aslan, maybe in the same day. You will walk the winters of your old age together and she will recite Keats under her breath while you shake the snow off your boots.

Læs det hele her – det er din tid værd.

Reklamer

2 thoughts on “Fra en bognørd til en anden”

  1. “Når ord fæstnes i stof, overskrides hjernens begrænsede kapacitet – med en bog i hånden kan mennesket uden anstrengelse brede sig over mægtige områder af viden og kunst – en bog er derfor et redskab. En hukommelsesforstærker, som gør mennesker til overmenneske – hver bog er platform for en fornyelse, som også er samfundets fornyelse.(Ole Thyssen, filosof)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s