Long time no see!

I går fik jeg besøg af en gammel veninde. En slyngveninde fra ungdommen, hvor det at have en slyngveninde var mere betydningsfuldt end et kæresteforhold. En slyngveninde at sove sammen med, grine indforstået med, holde i hånden og nusse med, skrive (k)ærlige breve til – og ganske enkelt altid være sammen med. Sådan én, at hvis jeg eller hun kom alene ned i klubben, så spurgte de andre, hvor den anden var. Sådan én, der blev ensom og indelukket, hvis jeg fik en kæreste – og omvendt. Min ungdomsslyngveninde hedder Berith og bor i Jylland. Vi ses ikke så tit, men når vi ses, er det som i gamle dage. Jeg hentede hende i går på Christianshavn, hvor hun havde været til et møde i forbindelse med sit arbejde. Og jeg glædede mig til at hente hende og til at dytte af hende på en særlig måde, som kun hun forstår, og som får hende til at grine, og lave et særligt ansigt, som kun hun ved, hvad betyder. Og det gjorde jeg, og hun forstod det, og vi grinede. Vi grinede hele vejen hjem til mig. Så spiste vi, og talte om gamle dage, og talte om nye dage, og sagde godnat. Mens vi grinede. Nu ligger hun inde på Livs værelse og sover. Det er rart!

Til de helt unge veninder:

Serien Veninder for altid af Camilla Wandahl

Serien 4 veninder af Kjetil Johnsen

Og en bog jeg selv elskede som ung: Slyngveninder af Kjeld Koplev og Marianne Koester – kan desværre ikke finde et foto af den.

Reklamer

4 thoughts on “Long time no see!”

  1. Kære Amrit, ville såmænd bare sende dig en hilsen for at fortælle dig, hvor meget jeg holder af at læse din blog. Nyder din fortællestil, din humor, og at du kommer omkring lidt af hvert og alligevel relaterer dig til litteraturen. Tak for dit dejlige bidrag her i blogland. KH Charlotte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s