Bare jeg var en speltmor

Vinterferie. Hm… Mindstepige hænger som gammelt tørklæde om halsen på mig 24-7. Servicerer med æbler og gulerødder i tide og utide, som om jeg passede en del shetlændere. Manden ramt af mandeinfluenza – pruster, snøfter, hoster og rømmer sig i et væk – dødirriterende! Har lyst til at stramme gammelt tørklæde om hans hals.

Og jeg sniger mig til tid med computeren mellem endnu et tøjskift hos størstemus og en frokost, og mens jeg samler kaffekopper med kold kaffe ind en masse, læser jeg et par linjer i en bog.

Hvor lavpraktisk har man egentlig lige lov at være?

Men mens jeg kysser og krammer mine piger, er jeg meget godt tilfreds med livet. Men nogen speltmor bliver jeg aldrig!

Min redning er og bliver:

Sif Orellana: Rollinger og roulade og Krudtugler og kanelsnegle

Reklamer

15 thoughts on “Bare jeg var en speltmor”

 1. Åh ja – kender det… Har selv haft en stærkt lidende mand hele søndag og mandag.
  I dag er det så næstyngste der er syg, og de to store der er hjemme på vinterferie.
  Og jeg aner ikke hvad jeg skal lave med dem – gad helst de legede selv og jeg læste bøger selv imens – men for tiden skændes de så meget hvis de ikke aktiveres…
  Så… Hvad laver du fra de der bøger? Kan du anbefale en aktivitet til en familie i kedsomhedsnød?

   1. Fedt at de har det sjovt med filmene 😉 jeg ELSKER de bøger, de emmer så meget af overskud! Føler mig total overskudsagtig mens jeg kigger i dem! Tænker at ALT skal afprøves! Men det stopper sjovt nok når bogen lukkes 🙂 Vi hat bagt soldatens rugbrødsstænger mange gange, de er VILDT gode!

    1. Vi har bagt brusebadsbollerne og pandekagerne et utal af gange og lady og vagabondens spaghettiret rigtig mange gange, og så er jeg vildt glad for hobbytingene, for det er nemt og fint.

 2. Hvor sært. Jeg får krampe af hende der Sif og alle de opstillede billeder af hende og hendes vandskurede unger, som hælder glasur på kager og pynter pænt og sirligt og dyrt op til jul. Det er så gennem-scenograferet og kunstigt og pænt og falsk – både i tekst og – især – i billeder.

  Har fået en af bøgerne i gave – og jeg har brugt en enkelt opskrift på nogle pandekager – men jeg kneb øjnene i og undlod at se på billederne og læse hendes henførte tekster og tid og nærvær og vinslotte i Frankrig, hvor de hvert år vender tilbage. Jeg stirrrede bare lige på ingredienslisten – og skyndte mig at knalde bogen i.

  1. Jeg har det PRÆCIS lissom dig, med Sif Orellana. Jeg har 2 af hendes bøger og jeg har fået dem begge i gave — af den samme person, der jo må synes, at jeg trænger til at speltes up. Og jeg får ticks af at se i dem. Og dåååårlig samvittighed. For det er er sgu da slet ikke til at leve op til!
   Jeg kan godt se, at det er nogle flotte billeder og sikkert ok opskrifter — men WAY kunstigt og opstillet! Og ikke noget, der er meget plads til i vores familieliv.

   Da jeg så hørte hende give ‘gode fif til ferieaktiviteter med familien’ i et eller andet radioprogram, forsvandt min sidste rest af sympati… Noget med hvor hyggeligt det er at bage sammen – hele familien. Nej, der tager du så fejl, Sif! Hos os er bagning lig med 4 børn, der kommer op at skændes om, hvem der skal røre, putte æg eller bagepulver i dejen. Og et KÆMPE oprydningsarbejde. At bage hjemme hos os, er noget jeg VIRKELIG tager tilløb og dybe indåndinger til.

  2. Hahahahahaha 😉 Den havde jeg ikke lige luret – jeg er mere sur på nogen som kernesund familie osv. Jeg er jo bare en billig tøs – er mega til fals for de der billeder af sne på ruden, en lille lygte i vindueskarmen og en skødesløs hjemmesyet dug på bordet!

 3. tror bare vi skal lade os inspirere – der er jo ingen der siger vi skal have vandskurede unger fordi vi bladrer i en bog:-)
  Synes de bøger er fine. Speltmor bliver man ikke af dem, de er dejligt fyldt med….. the devils word: SUKKER muhhaaaaaaahaaaaa

 4. Ps: Amrit, jeg kan meget bedre lide og genkende din måde at være mor på, hvor der også er plads til at være voksen med tid til at læse bøger, gå i byen m.m. – og derfor forstår jeg ikke, at du opfatter Sif som din “redning”. Det er jo én stor iscenesættelse – og stakkels de børn, som hele tiden skal vise, hvor dejlig en familie Sif skaber …

  1. Point taken! Men som jeg skrev længere oppe, så virker sådan nogle billeder af idyllisk hygge i et svensk skovhus om sommeren med vilde bær i haven som en forførende fløjte på mig. Jeg danser efter den, indtil jeg falder over mit eget liv.
   Tænker sgu damen ER sådan, at det ikke bare er iscenesættelse. Nogen er jo for fanden glade og bagende altid! Problemet er dog, som du også er inde på, at børnene bliver spundet ind i dette net af forventninger og præsteren – og det hylder jeg ikke!

 5. Du lyder nu som en ret fab mor.
  Hele denne weekend havde jeg snuden i en bog og datteren løst strøet omkring. Jeg fik lidt dårlig samvittighed over ikke at være NÆRVÆRENDE, men kom så til at tænke på, at hun oplever (gennem mig) bøgers fantastiske verden, så havde jeg det fint igen 🙂

  Ps Syge mænd der rømmer sig og hoster og snotter så højt, er det fordi, de er bange for, at vi ikke anerkender deres sygdom? Ja, jeg har selv en af slagsen…

  1. 😉 “datter løst strøet omkring” – så præcist!
   Hvor er det godt at høre, at andre sidder med næsen i en bog en hel weekend. Jeg kan nogen gang tænke, at jeg er fraværende, når jeg gør det. Men som du siger: Vi præger børnene med vores læseglæde!! Og så er alt godt igen.

   De satans syge mænd!!! Har ikke et gran tålmodighed over for dem! “Her er en femmer – ringtil din mor!” (Hvad jeg har ham mistænkt for at gøre!)

 6. Ha ha… du skal passe på ham manden der 😉 Iflg. diverse hankøn verden over, er de bare enormt heldige, at de overhovedet overlever 😉

  Selv har jeg alt for mange bagebøger stående, der bare ser ret praktisk ud i et gammelt landkøkken, men åbnet, det bliver de sjældent… giver mig altid bare dårlig samvittighed overfor ungerne, at det ikke kommer til at ligne det i bøgerne 😉
  Så min løsning er ofte enten at bage noget vi kan finde ud af i forvejen, eller lige printe en tekst ud fra dk-kogebogen, og så ellers lade ungerne svine køkkenet til så længe de gider det 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s