Speltmor vs. alle

“Jeg har også altid følt, at samfundet stort set betragter børn som en privatsag. En krævende hobby på linje med gospelsang eller håndbold, som jeg selv må finde tid til oven i min normale arbejdstid. Ellers kunne jeg jo bare lade være med at få dem, ikke?”

Sådan skriver mor og medlem af Yngre Sagen Marie Louise Kjølby i Politiken i går. Hendes indlæg er et svar til den debat, der kører mellem speltmødre og os andre  mødre, der ikke har det samme overskud eller prioritering pga. deres arbejde og dermed tidspresset.

Marie Louise  Kjølby siger også, at det er de 30-60-årige, som forsørger samfundet, og som ovenikøbet også har ansvaret for størstedelen af samfundets børn. (Aha! Jeg vidste, der var en grund til, at jeg er så fucking sur på de gamle! Og de unge!) Og at danske kvinder har Europas længste arbejdsdag!

“Næppe ret mange mødre og fædre nyder af hjertet at aflevere deres grædende barn i vuggestuen, og ni timer senere prøve at hælde aftensmad i den udmattede lille, før han eller hun falder i søvn til natten. Sådan lever vi kun, fordi vi frygter alternativet – nemlig, at vi ikke kan forsørge os selv og vores børn ved vores eget arbejde.”

(Stående applaus fra mig!!!)

Men så kommer den mandchauvinist til antropolog Dennis Nørmark i en anden artikel og siger:

“Det lyder jo som en forfærdelig tilværelse, men spørgsmålet er om den jammer der kommer fra de sagesløse vidner til speltmødrenes rædselsregime, i virkeligheden føler sig angrebet af ret meget andet end deres egen nagende samvittighed. Det er for tyndt, og derfor er den mest sandsynlige konklusion, at speltmødrene slet ikke findes, men det gør til gengæld alle de kvinder og mænd der bruger dem som opportune dæmoniseringer til at dække over deres egen uformåenhed.”

(Av!! Men dum!)

Heldigvis har Anne Sophia Hermansen også blandet sig i debatten: “Det er også interessant, at Den Gode Far ikke underlagt samme nidkærhed. Vi taler kun sjældent om speltfar eller karrierefar, for en mand er åbenbart bare far for sine børn, mens en kvinde er polariseret i hhv. spelt- eller karrierestrigle-segmentet. Hvorfor? Ja, det kunne jeg godt tænke mig at vide.”

Og det kunne jeg også!

 

Artiklerne kan ses her og her og her

Reklamer

2 thoughts on “Speltmor vs. alle”

    1. Og det kan jo være det konstante slid med at få alt til at hænge sammen på bedst umulige vis, der driver os ud i stress og skyld – for ingen steder gør vi det godt nok. Mange solidariske knus til dig!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s