In your face, Amrit!

Teløk, teløk, vi vil skie dæ et styk! Sådan siger vi sønderjyske venner gladelig til hinanden, når der er en, der har fødselsdag! Men min lille familie, de tænder i stedet lyset klokken halv syv om morgenen og roder og maser rundt efter flag, sutter, hinanden og alt muligt, mens jeg selvfølgelig skal fake, jeg sover. Har mest af alt lyst til at rejse mig op, finde tingene, stikke dem i hænderne på dem og lægge mig ned og fake videre.

Men så sang de! Anine kom flere gange til at smække mig blidt i ansigtet med et flag, men jeg smilede og smilede og fakede overraskelse, som blev jeg betalt for det. Så blev jeg holdt for øjnene af Anine og ført op i stuen. Måtte gå i  sammenbøjet, akavet stilling med lille, varm hånd for øjnene op ad trapperne og ind i stuen, hvor de havde pyntet op. Og vi pynter i vores familie! Gir’ den hele armen til enhver højtidelig og festlig lejlighed. Kunne sikkert tjene tykt på lille familieforretning med pynt og spas: “Skal der være fest, så er pynt fra Pal Hansen bedst!” Som en slags anderledes Kelly Family. Oh my…!

Og så var det, at jeg ramte mig selv lige i fjæset! Har på løsslupne tidspunkter erklæret, at det at swinge er en frisk sport! Jeg mener, jeg er et åbensindet, frittænkende menneske, der er mere til alternative levemåder end normale, så hvorfor skulle jeg ikke hylde andre menneskers måde at leve frit på med hinanden – og med andre?!

Fik denne:

America swings – en fotobog af Naomi Harris. Bogen byder blandt andet på billeder som disse (og tro mig, de er klart af de pænere!):

Tillykke, Amrit, for fanden!!

Billede lånt her og her og her og her

 

Reklamer

18 thoughts on “In your face, Amrit!”

 1. Tillykke med fødselsdagen. Ser ud til, at der er mange gode timers læsning/kigning/forargelse i den bog 🙂 Håber du får en god dag

 2. I dag er det Amrits føssesda, hurra hurra hurra!!!
  Helit vildt tillykke med dagen!!
  Og tak for det sjove vejr! Solskin og sne er altså en sjov blanding!

  Lotte :O)

 3. Tillykke her fra det nordjyske, hvor solen også har modtaget lønforhøjelse. Meget, meget festlige billeder, må straks tjekke om biblioteket har den!

 4. stort tillykke med fødselsdagen, tak for solskinnet og det store smil, nej jeg mener, den brølelatter, som dit fødselsdagsindlæg giver anledning til! 😀 😀

 5. Kære Amrit.
  Jeg har fulgt din blog de seneste par måneder og synes du skriver vidunderligt! Et lille fint input, i reglen ledsaget af et grin, det er hvad jeg elsker at få, når jeg (næsten) dagligt besøger din blog.
  Tak for det
  og for dig 🙂
  HJERTELIG TILLYKKE MED DIN FØDSELSDAG!
  Smil og vinke (med flag i begge hænder)
  Mette

  1. Kære Mette. Ej, hvor dejligt! Det er altid sjovt, når en af jer, der ikke har skrevet før, men som alligevel er med herinde, skriver en besked. Men her er alt tilladt – man kan skrive eller lure – alt er fedt! Knus til dig!

 6. Stort tillykke med fødselsdagen.
  Engang, da mine unger var børn endnu, og jeg boede alene med dem, så GLEMTE jeg, at jeg havde fødselsdag. Så jeg stod bare op klokken lort, som jeg plejede, spiste morgenmad, vækkede ungerne – og smuttede på arbejde. Og blev ringet op af en grædende Sofie, som havde GLÆDET sig til at lave fødselsdagsmorgenbord. Den var svær at redde.
  Siden holdt jeg altid fri på min fødselsdag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s