Fødselsdagsteknikker

Nuij, hvor er I ved at være mange, der kigger forbi herinde. Skønt! Og så vil jeg da lige benytte denne lejlighed til at fortælle, at jeg har fødselsdag på torsdag, altså i morgen. “Nå?!” tænker du måske. Men det er ikke bare noget med “nå?!” – nej, det medfører i dagene op til utrolige mængder af taktisk snilde og påtaget ligegyldighed fra min side – et setup, der rider mig som en mare!

For det første er der pigerne. Liv fatter ingenting endnu og synes derfor som sædvanlig, at verden roterer i en cirkel omkring hende 24-7. Men Anine! Her er det, at jeg skal lægge ører til mangen en løgnehistorie om, hvad hun har købt til mig (hun har jo for dælen ingen penge uden mig, men det synes ikke at påvirke hendes løgne!) og desuden gætte, hvad det starter med. Og uanset, hvad jeg gætter på, er det selvfølgelig forkert. Sidste år fik jeg nattøj af hende, men der gjaldt ‘n’ som i nattøj ikke, for det var jo ‘Hello Kitty nattøj’ (ja, det fås også til voksne!), og så var det jo ‘h’ som i ‘Hello Kitty-nattøj’. Og havde jeg gættet på ‘h’, havde det været ‘n’ som i nattøj, kan jeg være sikkert forvisset om, for hun opfinder reglerne og bestemmer alt i enhver leg. Og når hun så finder på en gave, laver en gave eller stjæler en gave – jeg har fået mit eget make up-spejl i gave – så skjuler hun gaven forfærdelig dårligt. Lader den ligge fremme som gammel, glemt rugbrødsmad, eller pakker den ind i for lidt papir, så gaven er halvvejs ude. Og jeg skal selvfølgelig lade som ingenting.

Men det allermest krævende spil foregår med Uffe. Han skal jo som den voksne ligesom stå for de andre gaver – dem, som faktisk koster penge, og som er pakket ind af andre voksne – og for morgenunderholdning med flag og sang. Og han er så røvbange for at glemme det, at han, når han kommer i tanke om det, ser fuldstændig rædselsslagen ud et øjeblik for derefter lynsnart at anlægge ansigtsudtryk, der har til formål at fake overlegent overskud: “Nååååå, så er det snart din fødselsdag!!” Øh, ja? “Jaaaaah, så skal vi rigtig hygge, ikk’ piger?” (Intet svar: Liv piller i noget klamt på gulvet, og Anine spiller på ipad). Har mest af alt lyst til at sige til ham, at han ikke behøver at holde noget for mig, men i stedet for, at han klaskede lettet sammen og råbte RØV! på den glade måde, så ville han fake endnu mere krampagtigt. Så nu går dagene med, at jeg spiller ej-altså-hvor-er-I-søde-frække-hemmelighedsfulde-kortet og you-are-my-soft-place-to-fall-Uffesen-kortet!

Hvis nogen vil hviske noget til Uffe om en gave, så hvisk lige nedenstående, som er alt, jeg behøver, til en skøn aften i selskab med mig selv: (hans nummer er)

Krimien

Chokoladesushien

Den gule Grand Marnier

Joggingbukserne

Hummel sweat pant

Billeder lånt her og her
Reklamer

12 thoughts on “Fødselsdagsteknikker”

 1. (På forhånd tillykke), men hvad er det med de fødselsdage. Jeg er en voksen (!), men jeg er stadig 4 år gammel hvad angår min fødselsdag. Jeg.glæder.mig. og vil ha en fest. Altså ikke som i vi-drikker-til-vi-segner-fest, men en dag hvor jeg er fødselsdagsbarnet. Mine stakkels nære må hvert år lide den tort, at jeg IKKE syns det er tanken der tæller. At jeg bliver gladest (!), når gaven er noget der viser de “get me”, har hørt efter, har tænkt over det. Og det er jo fuldstændigt åndsvagt. Dels lægger det pænt pres på de søde mennesker der har valgt sig ind i mit liv (og dem der ikke har valgt det), og dels sætter jeg mig selv op til kæmpe skuffelse. Så hip for din indstilling, at du faktisk bare gerne vil have lidt mindre hemmelighedskræmmeri (og stjålne gaver), og lidt mere. BUM jeg har fødselsdag, prut.

  1. Iiiihhhh, har været lige sådan. Kunne ikke sove om natten inden dagen, indtil jeg blev tredive. Jeg hører dig, når du siger det der med ‘they get me’ – problemet var bare, at det gjorde de jo aldrig. Sådan er det. Får stadig ting, jeg overraskes over 😉 Men det der med at blive skuffet, går jo lige så stille over, når man siger, som du så præcist formulerer det: BUM jeg har fødselsdag, prut.

 2. Du skriver fantastisk, Amrit! Og tillykke med fødselsdagen i morgen, håber familien alligevel formår at overraske dig en lille smule med noget utraditionelt fødselsdagstamtam.

  Måske jeg også skulle få læst lidt Sara Blædel? Jeg har ellers boykottet hendes bøger lidt, og det er slet ikke hendes skyld. Jeg mødte engang en hjemløs dame, der plaprede løs til mig om, at hun var Sara Blædel, og at jeg var dum, fordi jeg ikke kunne kende hende. Hun fulgte efter mig i toget, så jeg kunne ikke slippe af med hende. Den oplevelse har åbenbart sat sig meget dybt i mig. Suk. Stakkels (dygtige) Sara Blædel er nu blevet en forvirret hjemløs dame i mit hoved.

 3. Åh de dejligt syndige krimier. Verdens bedste gave: En uge fri for alt husligt/familieagtigt/arbejde/dårlig samvittighed og en stak krimier. Jeg savler ved tanken. Tillykke i morgen!

 4. Tillykke med i morgen! Jeg er en af de nye læsere – og jeg må lige forbi hver morgen og se hvad du nu har fundet på (og så også lige en tur om aftenen i dag, åbenbart…) Jeg synes det er herligt at følge med – og så har vi nogenlunde samme smag i bøger, tror jeg:-)

  Jeg æææææææææælsker også fødselsdag. Elsker at holde en dag hvor folk kommer for min skyld og hygger sig og opfører sig ordentligt. Og min mand er skide god til at sørge for det.

  Den dér Verdens Bedste Gave, ikke? Den fik jeg i julegave denne gang (Mand bestemte at vi skulle ud i verden en uges tid til jul, nu da ungerne var hos de andre forældre, stak mig en e-bogslæser og sit lånerkortnummer (så jeg kunne låne både på hans og mit på ereolen) og så skulle jeg bare sørge for at pakke og være klar.)
  Nåede 8 krimier + at genlæse en del af Hitchhikers Guide .. Fantastisk!!!!

  Hav en skøn dag i morgen!

 5. Er sikker på din fødselsdag nok skal blive super god, men hvad med noget hjemmelavet Limoncello i stedet for GM?? Det smager himmelsk og begge dele har vel den samme virkning (at du slapper af og nyder dagen som den er!!) Knus og glæder mig til vi ses fredag:o)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s