Hot or not!

Okay, efter alvorligt, mørkt indlæg i går, følger her et lettere, sofort tilfredsstillende og konsumerbart et af slagsen: Hot or not! Et instant indlæg – bare hæld vand på og rør rundt.

Hot:

 • Herrehåndbold, hvor DK er i finalen. Er meget fint underholdt af store, aggressive mænd med pandebånd og alt muligt. En slags kvinde-vs.-stenalder ting?!
 • Bibliotek, der gudskelov stort set ligger i baghaven i denne gudsforladte udørk af ydre Valby
 • Kaffe! I alle afskygninger – på alle tidspunkter, i alle slags kopper, med alle slags mennesker eller uden. Cortado, ristretto, cappucino, espresso! Mumsi og livsnødvendigt
 • Filmatiseringer af bøger, der næææsten lykkes! Så Niceville i går og blev rørt. På den amerikanske måde
 • At have en puttegris i familien aka mindstepigen Liv. Små fedtede fingre, kinder, der buler på se-mig-måden og mave, der strutter. Jeg æder hende med hud og hår

Not:

 • Håndboldfans, der fyrer ting i øjnene på folk. For stenalderagtigt!
 • At slæbe to-årig barneklump frem og tilbage på armen til bibliotek i baghaven. Barn kan gå, men nægter. Som om det er noget, man kan. Plus slæbe mega brosten, som 6-årig insisterede på at tage med
 • At være så afhængig af ydre stimuli som kit-kat og kaffe, at en dag uden ikke rigtig tæller
 • Når filmatiseringer af bøger ikke viser fine, lækre nuancer, der gjorde, at man virkelig elskede bogen
 • At puttegrisen tit tror, hun stadig er en baby og derfor ikke gider gøre sig umage med noget (!), og størstemusen (helt logisk og fornuftigt) siger: “Hvorfor siger I hele tiden, at det Liv gør er flot, når det ikke er det?” Point taken.
Reklamer

8 thoughts on “Hot or not!”

 1. Hot: Mennesker, der tør stå ved sig selv og se menneskelivet på godt og ondt direkte i øjnene og være tilstede i det med nærvær og følelse. Tak, Amrit!
  Hot: At gå tur i sneen, imens stilheden og snefnug omarmer dig.
  Særdeles hot: Kierkegaard og Løgstrup, som jeg tager livtag med lige nu. De to herrer bliver aldrig altmodisch.
  God søndag 🙂

  1. Så fint skrevet, Vivi! Og søstersolidaritet kommer, når vi tør stå ved os selv og sige det til hinanden. Kierkegaard og Løgstrup – wauw!! Følger lidt med i debatten om, hvorvidt Kierkegaard skulle være antisemtisk i sine tekster. Løgstrup er kommet med et citat, som jeg tit tænker på: Hver gang du involverer dig i et andet menneske, holder du lidt af hans liv i din hånd.

 2. Ja, det er en særdeles spændende og relevant diskussion og Peter Tudvad og Niels Jørgen Cappelørn er begge meget kompetente. Uanset om man hælder til den ene eller anden konklusion – og jeg er ikke Søren Kierkegaard kyndig nok til at kunne konkludere hverken for eller imod – så ændrer det for mig dog ikke på, at hans betragtninger om mennesker og tro er unikke. Især hans betragtninger om det selvreflekterende menneske er for mig afgørende. Nå, men her kunne jeg blive ved længe, det er jo et af mine interessefelter 🙂

  1. Jeg skal være ærlig og erkende, at jeg ikke har nogen Kierkegaard-kompentencer, der er værd at nævne. Men en dag! Så tager jeg mig mod til – hvad anbefaler du at starte med?

 3. Og ja, Løgstrups betragtninger om de menneskelige relationer og den gensidige afhængighed reflekterer jeg en del over i øjeblikket. Især i forbindelse til mit nye job og i tanker omkring diakoni, næstekærlighed og omsorg.

  1. Også fordi hjælpen ikke må blive passiviserende, ikk’? Det er en drønsvær balancegang mellem ansvarstagen og ansvarsfralæggelse eller ansvarsovergivelse. Tænker jeg. Så spændende.

 4. Ja, og det er lige præcis noget af det, jeg er ved at (gen) læse. Start med Kjerlighedens Gjerninger af Kierkegaard eller måske Philosophiske Smuler eller Enten eller … Tror jeg 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s