Så’ det (slave)fredag!

Ah, fredage… Dejligt! Der er altid sådan et eller andet særligt over fredag, ikk’! En følelse af, at det hele alligevel ikke er så alvorligt som i tirsdags fx. En følelse af frihed, tant og fjas – og med en snegl til kaffen. Ah…

Men når det er sagt, hvorfor er det så sådan?! Det er jo ikke, fordi jeg hænger rundt på listige barer på indre Vesterbro hele weekenden. Det er heller ikke, fordi jeg sover længe og går ud og spiser brunch klokken 14 – lige inden brunchen bliver til linner (mærkeligt ord – hysterisk). Nej, jeg er i stedet slave på fuldtid. (Fremfor pause i de timer jeg er på arbejde). Jeg lægger nu hele dagen lang øre til sætninger som: “Moar, har myrer øjne?” (Dunno!) og “Amriiit, har du set mine nøgler/pung/dankort/strømper/diller?” Jeg lægger weekenden lang tøj sammen i en mængde, som om vi  boede i lille sos-børneby. Køber ind til samme. (Sidste weekend i Netto sagde bebumset, ung kassedreng til mig: “Er du sød ikke at stable varerne, for så falder de ned?” Jamen, kassedreng, forstår du ikke, at jeg er FLOV! Flov over at tage så meget kassetid fra mine medhandlende. Derfor stabler jeg varerne! Det er fanme ikke for at komme hurtigere hjem!)  Og mader konstant børn med ulækre snacks for fem minutters fred.

Nej, mandag er min fredag. En dag med udsigt til en uge med timer, hvor det eneste spørgsmål, jeg skal besvare er, hvornår jeg vil drikke den næste kop kaffe.

Men jeg har lidt fredagsslik til gode i aften – har sparet på denne her, og nu skal den ædes:

Reklamer

12 thoughts on “Så’ det (slave)fredag!”

 1. Jamen, for sulan da! Du har jo ret. Fredag betyder jo ikke, at man kan se frem til et par dage uden krav, hvor man kan gøre, som man lyster. Fredag betyder (for mit vedkommende), at nu kommer der et par dage, hvor man skal være klar til at servere: æbler (skåret ud i mundrette bidder, forstås), knækbrød med smør, mælk, og saft 24/7. Plus, at man skal trøste, lege, skifte bleer, lave mad, putte, synge og generelt stå på hovedet for de vidunderlige børn, man har sat i verden. Skulle jeg her indskyde, at jeg selvfølgelig elsker de små, fedtede bakteriebomber, jeg kalder mine sønner? Nej, det skulle vel ikke være nødvendigt. God mandag, når du når der til, og lad mig ihvertfald indskyde, at jeg synes du skriver fantastisk.

 2. Åh ja, hvem kender ikke fornemmelsen, når man efter en herligt afslappende (ironi kan være anvendt) weekend med indkøb, tøjvask, henten-og-bringen, madlavning, sociale forpligtelser, særlige weekend-projekter plus 27 andre ting.. endelig lander på pinden mandag morgen med en udpræget pyh-fornemmelse i hele kroppen.

  Dermed ikke sagt, at vil undvære mine weekender, for det vil jeg ikke.

  God fredag + weekend + mandag 😉

 3. Du har helt ret, skønne Amrit – den rigtige weekend er fra mandag til fredag, hvor vi har delvist fri imens vi er på arbejde 🙂 Jeg befinder mig oftere i en stresslignende tilstand derhjemme end på arbejdet. Men ja, vi elsker jo ungerne og elsker jo også at være sammen med dem… Og så må vi ikke glemme at fredage byder på muligheden for pizza, en enkelt fredagsøl og på at rapse for vildt af ungernes fredagsslik imens de vender ryggen til 🙂

  1. Jep, muligheden for at spise (endnu) mere svinsk, end man plejer, er der så absolut om fredagen. Og hvor er jeg glad for den solidaritet, der bliver udvist her i kommentarfeltet! Er faktisk glad – og lidt overrasket over, at andre har det på samme måde. Og indrømmer det.
   God weekend 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s